Bøger / faglitteratur / kogebøger

Ny nordisk hverdagsmad


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2011

af

af

Birgit Sloth

d. 8. dec. 2011

En kogebog for alle med interesse for det nordiske køkken og sund mad. Bogen er udgivet af FDB og sælges billigt i deres butikker. Den kommer derfor ud i mange hjem. Bogen har et pænt layout med hardcover omslag, godt papir og gode helsides fotografier af de færdige retter, der sammen med navnet Claus Meyer signalerer kvalitet.

Bogen er en udløber af forskningsprojektet OPUS, der undersøger om kostens sammensætning kan forebygge vægtstigning og fedme hos børn og voksne. Bogens 60 opskrifter er udviklet i Meyers Madhus af de kendte kokke: Rene Redzepi, Bo Jacobsen, Katrine Klinken og Nanna Simonsen. Opskrifterne er afprøvet af ti testpersoner, der træder frem med kommentarer i bogen. Der lægges stor vægt på brug af nordiske råvarer og at spise efter årstiderne, og derfor er det ærgerligt, at opskrifterne er opdelt helt traditionelt og ikke efter råvarernes sæson. Der bruges flittigt af naturens vilde planter, men der er dog angivet alternativer. Retterne hænger smagsmæssigt vældig godt sammen.

Claus Meyers Almanak og Camilla Plums Mit skandinaviske køkken udstråler et personligt engagement, mens denne bog mest giver indtryk at formålet er at fremme sundheden. Opskrifterne minder om dem i Almanak.

En praktisk kogebog med nogle gode opskrifter for dem, der ønsker at ændre deres måltider i en sundere retning.


Social kritik

Årg. 27, nr. 144 (2015)

af

af

Caroline Nyvang

Årg. 27, nr. 144 (2015)