Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ny spejder


Beskrivelse


Asger starter til spejder, fordi hans morfar har været spejder. I starten er det lidt svært, og Asger føler sig udenfor, men heldigvis hygger han sig rundt om lejrbålet, da dagen er ved at være slut.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2018

af

af

Stine Bille

d. 20. dec. 2018

Her er de tre første bøger i "Spejder-drengen" er en ny serien om drengen Asger som starter til spejder. Asgers første dag til spejder starter skidt men ender godt, og heldigvis falder han godt til i spejderklubben. For de 7-9-årige.

I "Ny spejder" starter Asger til spejder. Det gør han fordi hans morfar har været spejder i mange år, så selvfølgelig skal Asger også være spejder. I starten er det lidt svært, og Asger føler sig udenfor, men heldigvis hygger hans sig rundt om lejrbålet, sammen med de andre, da dagen er ved at være slut. I "På lejr" skal Asger afsted på lejrtur. De sætter telte op, bygger borde og stole, laver mad og ikke mindst glæder de sig til natløbet. Asgers gruppe kommer lidt for sent, men da de hører en mand kalde på hjælp, tror de at det er en del af løbet. Det bliver et meget spændende natløb! I den sidste bog "En god spejder" skal Asger sælge lodsedler sammen med morfar. De hygger sig, men får ikke solgt nogle lodsedler, for morfar snakker bare og drikker kaffe. Da det begynder at regne, høre de en pibelyd nede fra en kloakken, og der sidder den forsvundne hund Buller. Hvad gør de? Bøgerne har lix 14.

Det er tre virkelig fine bøger om spejderlivet, samt samspillet mellem generationer. Bøgerne er rigt illustreret med farverige og humoristiske tegninger.

En anden bog om spejderlivet kunne fx være Palle som spejderPå sporet eller På sporetEn anden bog om spejderlivet kunne fx være Palle som spejder eller .