Bøger / skønlitteratur / digte

Ny Trækfuglene


Beskrivelse


Digte. En række danske poeter skriver i denne samling hvert sit digt med udgangspunkt i en af de fugle, St. St. Blicher beskrev i sin "Trækfuglene".

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2014

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 4. nov. 2014

En række danske poeter skriver i denne samling hvert sit digt med udgangspunkt i en af de fugle, St.St. Blicher beskrev i sin Trækfuglene (Ill. Johannes Larsen). Vil interessere alle, der følger med i ny dansk lyrik.

"Det er hvidt herude" eller "Sig nærmer tiden, da jeg må væk" er to meget kendte førstelinjer fra Blichers digtsuite "Trækfuglene" fra 1838. Alle de fugle, Blicher beskrev heri, er også med i denne bog, som udgives på Asger Schnacks Forlag, men her er det nogle af de mest kendte nulevende digtere, der hver har en fugl som udgangspunkt. Her er digte af fx Olga Ravn, Amalie Smith, Morten Søndergaard, Klaus Rifbjerg og Thomas Boberg, mens fx Josefine Klougart og Julia Butschkow bidrager med små prosastykker.

En interessant digtsamling, der viser spændvidden i moderne dansk digtning. På den måde kan bogen tjene som et tidsbillede, der på mange måder ligger både nært og fjernt fra go'e gamle Blicher.

En anden nyere antologi med moderne danske digtere er 101 danske digtere, hvori forfatterne tillige skulle skrive bidragene i hånden.


Politiken

d. 8. mar. 2015

af

af

Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 8. mar. 2015


Berlingske tidende

d. 13. dec. 2014

af

af

Jørgen Johansen

d. 13. dec. 2014


Information

d. 16. jan. 2015

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 16. jan. 2015


Standart

Årg. 29, nr. 1 (2015)

af

af

Johs. Nørregaard Frandsen

Årg. 29, nr. 1 (2015)Informationer og udgaver