Bøger / faglitteratur / opskrifter

Nyd dig sund : raw snacks


Beskrivelse


Opskrifter på slik, desserter, kager, drikke mv. der følger principperne for raw food.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2012

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 17. apr. 2012

Den nye sundhedsbølge med kernesunde principper og rå mad er stadig ret populær. Her får vi opskrifter på sundt slik, desserter, kager, drikke mv. Kan også bruges i det veganske køkken.

Bogen er farvestrålende og moderne i layout, langt fra tidligere tiders mere asketiske udgivelser om helsekost. Der indledes med advarende information om sukker og kunstige tilsætningsstoffer. Størstedelen af bogen indeholder indbydende opskrifter på alternative lækkerier, der umiddelbart ligner noget, vi kender. Men baseret på utraditionelle ingredienser, som kan købes i specialbutikker, fremstillet efter raw food metoden, dvs. uden varmebehandling. Det er ikke kaloriefattige, men særligt sunde råvarer, der anvendes. Bogens påstande om traditionelle ingrediensers skadelighed underbygges ikke meget, så evt. mere dybtgående raw food teori må søges andre steder.

Forfatteren er naturopat og har også skrevet Raw cake (2010/45), som denne ligger i forlængelse af. Om rå søde sager findes også Raw delight (2011/12) samt afsnit i de kernesunde og raw food kogebøger.

Kogebog med alternative opskrifter på slik, kager, desserter og drikke efter raw food metoden, veganere er også i målgruppen. En del af opskrifterne minder om traditionelle lækkerier, men med ingredienser fra specialbutikker. Der advares mod indtagelse af sukker og kunstige tilsætningsstoffer, men teorien bag er ikke særligt underbygget, så faktuel information må søges andre steder. Spændende ny inspiration til sundhedsdyrkerne.