Bøger / faglitteratur

Nyd nuet : et liv med mindre tankekaos!


Beskrivelse


Inspiration til af nyde nuet og være nærværende i tanker og handlinger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2010

af

af

Mette Fersum

d. 21. sep. 2010

Nyd nuet er nok en af de bøger, som rigtig mange lånere vil falde tilfældigt over og tage med hjem fra hylden. Det er en lille bog, som kræver udstilling for at blive lånt.

Bogen er udgivet på forfatterens eget forlag, og er en sød lille poetisk bog, fyldt med citater om at lykken findes i nuet. Bogens forfatter (som mange sikkert kender som Madam Dunch) var tidligere klunser, brudetøjsdesigner m.m., men spørgsmålet "hvem er jeg egentlig, og hvad skal jeg med mit liv" blev ved med at trænge sig på. Hun besluttede sig for at overgive sig til nuet, og have tillid til alt. I denne bog skrevet i citatlignende sætninger inspirerer hun læseren til at nyde livet, nyde nuet og være nærværende i tanker og handlinger. Bogen giver således nogle enkle og gode redskaber til et liv med mere kreativitet og livsglæde. Den indeholder også forskellige øvelser, som eksempelvis "Silent walking," som handler om at gå uden at tale med nogen, men bare nyde nuet. Bogen er skrevet i et meget simpelt sprog uden store fine ord og forkromede løsninger, og man bliver egentlig lidt mere glad af at læse den - og endda mere fokuseret.

Bogen minder meget om Lad alt blive din læremester : 100 lektioner i mindfulness, 2010. Denne bog er også skrevet i mange små kapitler, og inspirerer til at nyde og fokusere på nuet. Der er desuden mange andre gode bøger om mindfulness, men ikke mange med små citater.

En meget sød fin lille poetisk bog om at være ven med nuet, og finde fred i sig selv.