Bøger / faglitteratur

Nydelse


Beskrivelse


Forfatteren behandler det komplekse og modsætningsfyldte fænomen nydelse på baggrund af eksempler fra hverdagslivet, erotikkens områder, politik og filosofiens verden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 2. sep. 2015

Hvad er nydelse? Bogen diskuterer fænomenet og dets komplekse og modsætningsfyldte indhold. Primært for interesserede i filosofi og andre som reflekterer over livets paradokser.

Filosoffen Rasmus Ugilt behandler i denne lille bog fænomenet nydelse på baggrund af eksempler fra hverdagslivet, erotikkens områder, politik og filosofiens verden. Nydelse kan være forbundet med smerte, ubehag, jalousi m.v., og Ugilt forsøger i fem små kapitler at afdække nogle af hemmelighederne i nydelsen. Vigtige pointer er skrevet med rødt. Bogen udkommer i serien "Tænkepauser" fra Århus Universitet hvor forskningen forsøges formidlet til en bred målgruppe.

En forholdsvis letlæst og tankevækkende introduktion til begrebet nydelse og hvilke modsætningsfyldte elementer det indeholder. De mange eksempler er med til tydeliggøre fænomenets kompleksitet, og bogen fungerer som en fin lille forskningsbaseret indføring i et emne, som interesserer mange.

Bogen kan sammenlignes med flere af de øvrige titler i serien, senest GudSexDen nydelsesfulde hjerne og Sex. Andre bøger om nydelse retter sig mere specifikt mod hjerneforskning eksempelvis Den nydelsesfulde hjerneBogen kan sammenlignes med flere af de øvrige titler i serien, senest Gud og . Andre bøger om nydelse retter sig mere specifikt mod hjerneforskning eksempelvis Den nydelsesfulde hjerneBogen kan sammenlignes med flere af de øvrige titler i serien, senest Gud og Sex. Andre bøger om nydelse retter sig mere specifikt mod hjerneforskning eksempelvis .


litteratursiden.dk

d. 11. sep. 2015

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 11. sep. 2015

Endnu et pletskud i den succesfulde Tænkepause-serie. Rasmus Ugilt skriver let og delikat om den både skønne og afskrækkende nydelse. Der er efterhånden bred enighed om, at der ikke er meget dårligt ...


Information

d. 19. sep. 2015

af

af

Kristian Thorup

d. 19. sep. 2015


Kristeligt dagblad

d. 31. okt. 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 31. okt. 2015


Kristeligt dagblad

d. 6. okt. 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 6. okt. 2015