Bøger / faglitteratur til børn / hækleopskrifter

Nye hæklede dyr


Beskrivelse


Hækleopskrifter på firbenede, svømmende, flyvende og forhistoriske dyr i den japanske stil amigurumi, samt vejledning i hækleteknikker og materialevalg.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2014

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 23. juni 2014

Bogen Nye hæklede dyr er seneste skud på stammen af Maja Hansens populære dyr. Henvender sig mest til store piger og kvinder, der vil hækle søde figurer i den velkendte stil.

Bogen er bygget op med et "Før du går i gang" om materialer, farver og opskrifternes opbygning og forkortelser. Derefter følger en kort indføring i hækleteknikkerne, som er anvendt i bogen. Der er 30 forskellige dyr at hækle. Der er fx flagermus, dinosaurer, lama (med inkahue), bjørne, frøer, krebs og katte. Der er fine bileder af dem alle, og opskrifterne er på niveau med forfatterens øvrige hæklebøger. Selvom det nok primært er piger og kvinder, der hækler, henvender mange af opskrifterne sig også til drenge. Jeg er sikker på, at mange drenge og piger kan finde deres nye maskot i denne bog, hvis bare mor eller bedstemor gider hækle den. Figurerne er 8-18 cm høje alt efter hvilken model man hækler. De er i den japanske amigurumi-stil.

Der findes efterhånden en hel del hækleopskrifter på figurer i denne teknik. Forfatteren udgav i 2011 Hæklede dyr, derefter kom Flere hæklede dyr og andre bøger med legetøj, frugt og grønt og julepynt. Derudover findes der også fx Amigurumi : hækl 15 sjove dyr med den japanske teknik amigurumi - og lær hvordan du selv kan designe mange flere og Vi hækler sjove amigurumier : lette at lave, svære at lægge fra sig.

Kan anskaffes på lige fod med forfatterens øvrige hæklebøger med dyr. Populære bøger med et pænt udlån.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 4 (2014)

af

af

Merete Baungaard Sørensen

Årg. 49, nr. 4 (2014)