Bøger / faglitteratur til børn / mønstre

Nye perledyr


Beskrivelse


Gennemgang af teknikker til fremstilling af dyr af perler, bl.a. sjove dyr fra fremmede lande, dyr i luften og vandet og dyr omkring huset og gården. Med materialebeskrivelse, diagrammer og farveoversigter til modellerne.
Side 14-15: Kænguruer (af tråd og perler); side 16-17: Drager (eventyrfigurer) (af messingtråd og perler); side 24-25: Aber (af messingtråd og perler); side 26-27: Bamser (Bjørne); side 28-29: Fugle (af messingtråd og perler); side 30-31: Insekter (Biller); side 32-33: Træer (af kobbertråd og perler); side 32-33: Ugler (af messingtråd og perler); side 36-37: Flagermus (af messingtråd og perler); side 38-39: Pingviner (af messingtråd og perler); side 38-39: Fisk (af messingtråd og perler); side 46-47: Hunde (Hundehvalpe); side 48-49: Påfugle (af messingtråd og perler); side 54-55: Pindsvin (af messingtråd og perler); side 56-57: Køer (af messingtråd og perler).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2003

af

af

Susanne Thøfner

d. 6. feb. 2003

Denne efterfølger til Perledyr (2001) viser atter et utal af dyr, der primært er fremstillet med små grønlænderperler, der er trukket på tynd messingtråd. Tråden er bøjet og formet, så alle dyrene fremstår som tredimensionelle figurerer, der kan stå selv, og bogen indeholder en rigdom af modeller lige fra hunde og marsvin til zebraer, kamæleoner og undulater. Dyrene er forholdsvis små, men livagtige, varierede og glade, og de vil falde i både børns og voksnes smag. Bogen, der er oversat fra tysk, forklarer teknikkerne enkelt og klart med små tilhørende farvelagte tegninger. Modellerne gennemgås med korte, mundrette opskrifter og tilhørende materialelister på hver venstreside, og hver højreside viser de færdige modeller på helsides farvefotos. Bag i bogen findes tydelige diagrammer og farveoversigter til alle bogens modeller. Perledyr introducerede denne nye og anderledes type perlepynt, og denne bog, der er en smule sværere, er et udmærket supplement med sine mange gode modeller. Bogen henvender sig især til voksne, fordi arbejdet med de små perler kræver en veludviklet motorik, og modellerne desuden kræver tålmodighed og evne til at læse diagrammerne.Informationer og udgaver