Bøger / faglitteratur

Nyt liv


Beskrivelse


Selvhjælpsbog til førstegangsfødende med gode råd om den første tid med spædbarnet, fx omkring amning, barnets signaler, parforhold m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2017

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 24. juli 2017

Selvhjælpsbog til førstegangsfødende med gode råd om den første tid med spædbarnet, fx omkring amning, barnets signaler, parforhold m.m.

Forfatteren er barselssygeplejerske og mor til to. I denne bog rådgiver hun i korte afsnit den førstegangsfødende om forskellige aspekter af spædbarnspleje. Efter indholdsfortegnelse og et kort forord følger første del af bogen, der primært omhandler amning og kost. Bogens midterste del beretter om barnets trivsel og signaler. Sidst i bogen findes afsnit om rutiner og samvær med barnet, parforhold, sexliv og forholdet til andre voksne fx bedsteforældre. Bogens tekst er delt op i to spalter og brydes op af citater og gode råd i punktform. Illustreret med fotos og farvelagte tegninger.

Bogen kan læses fra ende til anden, men kan også bruges som et lille opslagsværk. Fine illustrationer og relativt korte afsnit brudt op af citater og faktabokse gør teksten let at gå til og får læseren til at bære over med enkelte sproglige fejl undervejs.

Der findes mange selvhjælpsbøger og opslagsværker til nye forældre. BabybogenPolitikens babybog og Politikens babybog er begge mere omfattende end denne, der til gengæld kommer med nogle meget konkrete velformidlede små gode rådDer findes mange selvhjælpsbøger og opslagsværker til nye forældre. Babybogen og er begge mere omfattende end denne, der til gengæld kommer med nogle meget konkrete velformidlede små gode råd.