Bøger / faglitteratur til børn

Oceanernes atlas - en rejse i det blå dyb


Beskrivelse


Illustreret værk om oceanerne. Bogen er opdelt i de fem verdenshave, som igen er underopdelt i mindre have. Et indledende kapitel fortæller generelt om kontinenter, havbunden, vandet, kyster og kystlandskaber, dyre- og planteliv og generel oceanografi og geologi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Erik Nicolaisen Høy

2007

Læsere uden særlige forudsætninger fra de ældste folkeskoleklasser vil kunne bruge bogen som en en kort, visuel introduktion til oceanografi.

Billedværk om oceanerne. Bogen er opdelt i de fem verdenshave, som igen er underopdelt i mindre have. Et indledende kapitel fortæller generelt om kontinenter, havbunden, vandet, kyster og kystlandskaber, dyre- og planteliv og generel oceanografi og geologi. Disse temaer går igen i afsnittene om de enkelte have. Hvert opslag har sit eget tema. Det visuelle materiale udgør hovedparten af bogen. Teksten er nærmest længere billedtekster. Sproget er let forståeligt. Billedmaterialet består af farvefotoer, diagrammer, tegninger og en halv snes transparenter, dvs. gennemsigtige overlægssider som viser forandringer i fx isens udbredelse omkring polerne og tsunamien i 2004. En cd-rom ligger udskåret i et hylster i omslaget. Den indeholder seks enkle sekvenser om bølgehøjder på beaufortskalaen, havdybder, tidevand, tre dyrs levevis og vandstigninger i 6 storbyer. Bogen har spiralryg.

På dansk findes der ikke nyere bøger om emnet.

Bogen er et visuelt værk beregnet for nybegyndere om oceanerne og livet i dem.Informationer og udgaver