Bøger / skønlitteratur / fantastiske fortællinger

Oceanet hvor grusvejen endte


Beskrivelse


En midaldrende mand vender hjem til sin hjemegn, hvor han overmandes af minder om onde kræfter og oplevelser, som var alt for farlige for en lille 7-årig dreng.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 22. okt. 2015

Eventyrlig og sørgmodig fortælling for voksne om fortættede barndomserindringer, afmagt og magiske hændelser. For alle fans af magisk realisme.

En midaldrende mand vender hjem i forbindelse med en begravelse. Hans barndomshjem er revet ned, men han drages mod gården for enden af vejen. Her genoplever han sin barndom, som var alt for skræmmende, mystisk og farlig for en lille 7-årig dreng. Heldigvis boede den 9-årige pige, Lettie på nabogården og hun hjalp ham, da en mands selvmord forårsagede at mørke kræfter blev sluppet løs. Den amerikanske forfatter har udgivet en lang række bøger for både børn, unge og voksne.

Bogen har vundet flere litterære priser i hjemlandet, bl.a. "Book of the Year". Teksten er enkel og barnligt nøgtern. Billederne, der skabes, er så kraftfulde, at læseren drages ind i barndommens logik, skræmmes af de onde ånder og gisper lettet, når sidste side vendes. En exceptionel velskrevet bog, der bruger greb fra både magisk og social realisme.

Magisk realisme er et sydamerikansk begreb, som har bredt sig til hele verden. Tonen i bogen minder om fx den spanske Vindens skyggeStallo eller den finske StalloMagisk realisme er et sydamerikansk begreb, som har bredt sig til hele verden. Tonen i bogen minder om fx den spanske Vindens skygge eller den finske .


litteratursiden.dk

d. 7. dec. 2015

af

af

Pia Bechmann

d. 7. dec. 2015

Magisk. Poetisk. Og dybt foruroligende. Barndommens uskyld gambler med visdommens uendelige hav, og forunderlige verdener åbner sig med et urgammelt mørke lurende lige om hjørnet. Vi har alle været s...


Politiken

d. 8. nov. 2015

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 8. nov. 2015


Berlingske tidende

d. 1. jan. 2016

af

af

Per Krogh Hansen

d. 1. jan. 2016