Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Oceanien


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2010

af

af

Marianne Andreasen

d. 26. aug. 2010

I serien De store fagbøger er denne om verdensdelen Oceanien. Målgruppen er 4.-7. klasse, fra 10 år. Også denne titel er anvendelig til klasseundervisning, selvstændig læsning, emne- og projektarbejder, for almen viden og for ældre elever med læsevanskeligheder.

Verdensdelen er beliggende i Stillehavet og består af øer, mange er ubeboede og meget forskellige landskabsmæssigt. Klimaerne strækker fra tropisk til tempereret og påvirket af havet med bl.a. cykloner til følge. Bogen fortæller om de første folk, de europæiske erobrere og vejen fra kolonisme til selvstændighed. Australien, New Zealand, og Fiji er nærmere beskrevet. Både Australien og New Zealand er veludviklede, moderne lande præget af europæisk påvirkning. Der bliver bl.a. fortalt om urbefolkningerne, levevis, kunst og udvikling frem til i dag. De store øde områder bliver omtalt og hvilke løsninger, der er for fx lægehjælp og undervisning. Dagligliv, natur og landbrug beskriver Fiji. Alle tre landes store potentiale som turistmagneter med de plusser og minusser, de giver, bliver omtalt. Bogen slutter med stikord, web- og litteraturhenvisninger. Flotte farvefotos og faktabokse supplerer teksten.

Der er et hæfte om Oceanien fra serien Lande i lommeformat fra Det Udenrigspolitiske Selskab. Ellers skal man finde oplysninger om området i bøger om primært Australien og New Zealand.

Når bogen er læst, har man et godt overblik over området trods bogens kun 48 sider. Den kan fint bruges i både børne- og skolebibliotek.