Bøger / faglitteratur til børn

Odder


Beskrivelse


Vidste du, at der findes en kæmpe-odder, som kan blive 180 cm lang? Læs denne lette fagbog og find ud af meget mere om oddere. For 7-8-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2023

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 5. maj 2023

Vidste du, at der findes en kæmpe-odder, som kan blive 180 cm lang? Læs denne lette fagbog og find ud af meget mere om oddere. For 7-8-årige.

To nye let læste fagbøger i serien "Fakta 2". I "Vacciner" hører vi bl.a. om, hvad vaccine er, og om forskellige sygdomme, man vaccinerer imod, og som derfor er meget sjældne i Danmark. I "Odder" hører vi bl.a. om de forskellige slags oddere, om deres pels, føde og unger. Teksten er delt ind i 6 kapitler med hver sin overskrift. Hvert kapitel fylder et opslag med tekst, tekstbokse og fotos i farver. Forrest er indholdsfortegnelse og bagest stikord og ideer til, hvor man kan finde mere viden om emnet. Der er opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside. Bøgerne har hårdt omslag.

Bøgerne indeholder det, man kan forvente af en moderne fagbog. Det er meget let for læseren at orientere på de enkelte opslag, fordi de er sat ensartet og overskueligt op. I "Vacciner" er der i "Stikord" s.16 angivet "bivirkning 12-13", men teksten på disse sider indeholder ikke noget om bivirkning, hvilket kan være forvirrende for læseren. De fine fotos i især "Odder" hjælper med til at forstå teksten. I "Vacciner" viser de fleste fotos en vaccinations-situation.

En anden let læst fagbog om virus, er fx VirusOddere i serien "Fakta Maxi", og anden let læst fagbog bog om oddere kunne fx være Oddere i serien "Fakta. Mini"En anden let læst fagbog om virus, er fx Virus i serien "Fakta Maxi", og anden let læst fagbog bog om oddere kunne fx være i serien "Fakta. Mini".