Bøger / skønlitteratur / spænding

Odds mareridt


Beskrivelse


Odd Thomas er søgt ud til kysten for at leve et roligt liv, men involveres i en sag om indsmugling af atomvåben til terrorbrug i amerikanske storbyer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2009

af

af

Per Månson

d. 2. juli 2009

Koontz er naturligvis for gyserfans, men hans serie om Odd Thomas har meget mere og burde få en bredere læserskare.

Koontz har et meget stort forfatterskab bag sig, men har med denne nye serie, hvor vi er er nået til 4. bind, udviklet sig til at blive både poetisk og humoristisk. Odd Thomas er flyttet ud til kysten til Magic Beach, hvor han hygger sig som kok for en aldrende og excentrisk skuespiller. Han møder den mystiske, gravide Annabelle og er pludselig involveret i en sag om indsmugling af atomvåben til terrorbrug i amerikanske storbyer. Det lille og hyggelige samfund viser sig at være pilråddent, men bl.a. ved hjælp af Frank Sinatras ånd og sine synske kræfter klarer Odd igen ærterne. Det lyder kulørt, men det er meget velskrevet og har en meget fin humor.

Som andre har påpeget, synes jeg også, at Koontz hæver sig ud af Kings skygge med Odd-serien. Bind 4 er fuldt på højde med de foregående.

En morsom og spændende roman, hvor de magiske elementer er nedtonede. En serie, der bør få mange læsere - også blandt de unge.