Bøger / skønlitteratur / roman

Odins labyrint : et glasbarns fortællinger


Beskrivelse


Universitetsstuderende Mathias hentes til London for at hjælpe en aldrende kunstner med at nedskrive en teori, der vil kunne ryste flere af verdens trosretninger. Mathias kommer ud for mange dramatiske hændelser i det store og mystiske hus i London.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2012

af

af

Beth Høst

d. 29. okt. 2012

Her er en godbid til dem, der har taget "Dan-Brown-genren" til sig, spændingsbøger med en stor portion af mysticisme, historiske konspirationsteorier, myters forankring i virkeligheden, godt med drama og naturligvis et strejf love-story til at mildne det hele.

Dette er forfatterens skønlitterære debut, han er magister i nordisk sprog, litteratur og filosofi og har forsket i bl.a. runer og sproghistorie. Historien handler om den unge universitetsstuderende Mathias. Han får et brev fra en stor personlighed i London, en gammel verdenskendt kunstner, Lucian Whitmore. Han skriver, at han ønsker hjælp til at færdiggøre noter om en viden, der kan ændre verdenssynet for en stor del af verdens befolkning. Tiden vil vise, hvorfor netop Mathias udpeges til denne opgave. Samtidig ved Mathias, at der er nogle mørke punkter i familien. Hans far er ukendt og moderens fortid kender han kun fra nogle hemmelige dagbøger. I Whitmores gamle og mystiske hus i Kensington oplever Mathias sære ting, spøger det? hvor kommer skelettet i haven fra? hvor passer forbindelsen til Botanisk Have i København ind? Og frem for alt: hvor kom Odin og aserne fra? Det er en dramatisk og temmelig kompliceret historie, læseren skal skærpe al opmærksomhed for at hænge på her, nogle vil nok snuble i detaljerne, men spændende er det ubetinget.

Dan Brown-arven kan bogen ikke frasige sig, nationalt vil jeg sammenligne med Mikkel Birkegaard.

Historien er ubesværet fortalt, den er detaljemættet men velkonstrueret.


litteratursiden.dk

d. 6. dec. 2012

af

af

Henriette Olesen

d. 6. dec. 2012

Odins Labyrint er et ambitiøst værk om tro, aner og viden, og krydret med mord, kærlighed og magt giver det en rigtig god cocktail. Nogle hemmeligheder er så store, at verden ikke er klar til at høre ...


Litteratursiden.dk [online]

d. 3. apr. 2013

af

af

Dorrit Munk Jørgensen

d. 3. apr. 2013


litteratursiden.dk

d. 9. feb. 2013

af

af

Mads Peder Nordbo

d. 9. feb. 2013

Lad mig slå det fast med det samme: Hvis ikke du allerede har læst bogen, så skynd dig at sætte den på ønskelisten eller løb ud og køb den! Hvis jeg havde haft råd, så havde jeg foræret den til alle ...


Jyllands-posten

d. 1. nov. 2012

af

af

Jakob Levinsen

d. 1. nov. 2012


Politiken

d. 8. dec. 2012

af

af

Anne Bech Danielsen

d. 8. dec. 2012


Weekendavisen

d. 7. dec. 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 7. dec. 2012


Information

d. 4. jan. 2013

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 4. jan. 2013


Kuml

2013

af

af

Kent O. Laursen

2013