Bøger / skønlitteratur / roman

Ødeland


Beskrivelse


Dannelsesroman om en ung kvinde, der har mistet sig selv. Under en indlæggelse på psykiatrisk afdeling reflekterer hun over sit liv, mens virkeligheden blander sig med en hallucinerende drømmeverden.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2015

af

af

Marion Tirsgaard

d. 5. maj 2015

Dannelsesroman om en ung kvinde, der har ødet det hele bort og mistet sig selv. Under en indlæggelse på psykiatrisk afdeling reflekterer hun over sit liv, mens virkeligheden blander sig med en hallucinerende drømmeverden. Til alle læsere af ny dansk litteratur.

Romanen skildrer den unge kvindes liv fra den utrygge opvækst på en gård i Vestjylland, til det voldelige parforhold med den langhårede og det senere møde med den rare M, som hun gifter sig med. Ægteskabet lider dog under hovedpersonens skrøbelige sind og hendes tiltagende seksuelle eskapader. På psykiatrisk afdeling mindes hun livet på gården, forholdet til den langhårede og M, mens hun opsøges af den prostituerede Mia, der læser op af sin dagbog. Det er Joan Kirk Jensens debutroman.

Det er en lille fin roman, der meget troværdigt skildrer en ung kvindes skrøbelige sind indefra. Den springende og lidt nøgterne fortællestil, der konstant veksler mellem virkelighed og fantasi, skaber desværre en distance, som gør, at hovedpersonen aldrig kommer helt ind under huden på én. Som helhed er det dog en vellykket og interessant udgivelse, der lover godt for et kommende forfatterskab.

Romanen føjer sig fint til rækken af romaner, som skildrer et psykisk sygt sind indefra, som fx PyntUniversets engleHinsides, Universets engle og HinsidesRomanen føjer sig fint til rækken af romaner, som skildrer et psykisk sygt sind indefra, som fx Pynt, og HinsidesRomanen føjer sig fint til rækken af romaner, som skildrer et psykisk sygt sind indefra, som fx Pynt, Universets engle og .


litteratursiden.dk

d. 6. maj 2015

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 6. maj 2015

Debutroman om en ung kvindes heftige kamp mod sit eget sind. Joan Kirk Jensen beskriver vellykket – om end lidt distanceret – livet som sindslidende. Det er en overvejende ulykkelig historie, der fold...


Jyllands-posten

d. 23. maj 2015

af

af

Erik Svendsen

d. 23. maj 2015


Information

d. 9. maj 2015

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 9. maj 2015


Weekendavisen

d. 30. apr. 2015

af

af

Linea Maja Ernst

d. 30. apr. 2015