Bøger / skønlitteratur / roman

Øen under havet


Beskrivelse


Historisk roman om de brutale forhold for plantageslaverne på Sainte-Domingue (senere Haiti). Mulatpigen Tété indkøbes som 9-årig til Valmorains plantage, hvor hun som husslave bl.a. bliver vidne til det blodige slaveoprør, der tvinger de overlevende hvide på flugt til New Orleans.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2011

af

af

Helle Winther Olsen

d. 8. juni 2011

Allendes mange læsere vil tage godt imod endnu en roman om en stærk kvinde - henlagt til et historisk, dampende og blodigt, men også meget eksotisk og fremmedartet univers. Inciterende forside og medrivende omslagstekst sikrer bogen et travlt liv på biblioteket.

Historisk roman der tager sit udspring på den caribiske ø Sainte-Domingue i 1770 - i årene op til dannelsen af den første, såkaldte negerstat: Haiti. På de mange sukkerrørsplantager udøvede de franske plantageejere et ektremt grufuldt og blodigt regime for de afrikanske slaver, og det er slaveriet der er omdrejningspunktet for historien om slavinden Zarite, kaldet Tété. Som forældreløs 9-årig sælges hun til Toulose Valmorains plantage som husslave; et liv i frygt og smerte, men med trøst i voodoo-religionen begynder, og gennem mere end 30 år følger vi hendes personlige kamp for frihed for både hende selv og hende børn. Et blodigt og dramatisk slaveoprør fører til plantageejerens eksil i New Orleans, hvor Tétés og Valmorains skæbner for alvor knyttes tæt til hinanden. En periodevis meget gribende, men ind i mellem også rigeligt fortolkende fortælling med mange, historiske detaljer fra det brutale slaveliv på Haiti og det mere sanselige kreolerliv i New Orleans.

Netop udkommet er også Andrea Levys roman Den lange sang om slaveriets historie på Jamaica.

Farverig og krydret historisk roman med mange skæbner, der flettes ind i hinanden. Tilsat megen faktuel viden om Haitis og New Orleans historie.


litteratursiden.dk

d. 4. juli 2011

af

af

Merete Trap

d. 4. juli 2011

Slaveopstanden i slutningen af 1700-tallet skildres farverigt og storslået i Isabel Allendes nyeste roman. I ’Øen under havet’ befinder vi os på øen Sainte-Domingue, den ø som senere skal komme til a...


Jyllands-posten

d. 15. juni 2011

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 15. juni 2011


Berlingske tidende

d. 15. juni 2011

af

af

Sarah Skarum

d. 15. juni 2011


Weekendavisen

d. 22. juli 2011

af

af

Lars Bonnevie

d. 22. juli 2011


Kristeligt dagblad

d. 24. juni 2011

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 24. juni 2011


Børsen

d. 16. juni 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 16. juni 2011