Bøger / skønlitteratur / roman

Øen


Beskrivelse


25-årige Alexis rejser fra London til Kreta, som er hendes mors barndomsø. Det bliver en rejse tilbage til tragisk familiehistorie, som står i skyggen af spedalskhed og lidenskab. Hvorfor har moderen aldrig fortalt noget om sine dramatiske familieforhold?

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 20. sep. 2011

Bevægende og stemningsfuld familieroman, som nok vil begynde i det små, men som efterhånden kan blive pænt efterspurgt af kvinder i alle aldre. Den har alt det, der skal til en underholdende og opslugende læseoplevelse, og en filmatisering er på vej. Fin forside.

25-årige Alexis rejser fra London for at besøge Kreta, hvor hendes mor er født. Moderen Sofia har overhovedet intet fortalt om sin opvækst, men Alexis møder en kvinde fra Sofias barndom, som opruller en tragisk og lidenskabelig familiehistorie i flere generationer. Alexis' mormor blev i 1939 som ung hustru og mor til to piger ramt af spedalskhed og isoleret på den nærliggende ø Spinalonga sammen med alle Grækenlands spedalske. Den ellers så lykkelige lille familie bliver splittet for altid, og som voksne bliver den ene datter gift med den lokale rigmand, mens den anden bliver spedalsk og må til Spinalonga i 1953. Søstrenes skæbne er præget af lidenskab og tragedier, og som læser overgiver man sig gerne til den melodramatiske historie. Lidt kulørt i handling og personskildring javel, men afgjort dygtigt udført.

Øen er engelske Victora Hislops (f. 1959) debutroman fra 2005, senere har hun skrevet yderligere to romaner. Giv den til de lånere, der efterspørger en god familieroman eller en underholdende kærlighedsroman.

Underholdende, bevægende og en smule kulørt roman om en græsk families tragiske og dramatiske skæbne i flere generationer. Den kan læses bredt og vil blive anbefalet af den ene læser til den næste.


litteratursiden.dk

d. 24. okt. 2011

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 24. okt. 2011

En lovende og meget underholdende debutroman, der byder på dystre familiehemmeligheder, alvorlig sygdom, kærlighed, svigt, mord og meget mere. Rammehistorien er den unge, engelske Alexis’s rejse til K...


litteratursiden.dk

d. 4. apr. 2013

af

af

Marit E. Haugaard

d. 4. apr. 2013

Slægtsroman fra Kreta centreret om en spedalskhedskoloni med masser af lokalkolorit og drama – græsk tragedie i romanbladsform Engelske Alexis ved at hendes mor kommer fra Kreta, men det er også alt h...


Jyllands-posten

d. 26. okt. 2011

af

af

Anne Chaplin Hansen

d. 26. okt. 2011


Weekendavisen

d. 14. okt. 2011

af

af

Merete Reinholdt

d. 14. okt. 2011