Bøger / skønlitteratur / noveller

Øer


Beskrivelse


Noveller om mennesker formet af livet på øer, mennesker med fødderne på jord omringet af hav.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2016

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 4. maj 2016

Noveller om mennesker formet af livet på øer, med fødderne på jord omringet af hav. Til læsere af nye unge forfattere.

Størrelsesmæssigt er er der stor forskel på Bornholm og Grønland. Men sindelagsmæssigt deler de samme skæbne ved at være øer. I denne bog af Rakel Haslund-Gjerrild findes 20 noveller og et essay hvor øer er omdrejningspunktet, mere specifikt de mennesker der bor på øerne. Haslund-Gjerrild stammer selv fra Bornholm og mange af historierne er om små lokalsamfund og om hvordan livet er i dem på godt og ondt. Personerne i novellerne er langt fra den gængse civilisation, men alligevel er den fjerne civilisation med til at forme dem. Bogen er Rakel Haslund-Gjerrilds debut.

Små fine noveller, med sprog og mennesker i centrum. Haslund-Gjerrild har en formidabel evne til at beskrive de små skæbner der også eksisterer i vores hastigt globaliserede verden.

Bogen minder på mange måder om Roy Jacobsens De usynligeAtlas over afsidesliggende øer også Judith Schalanskys Atlas over afsidesliggende øer kommer man i tanke om når man læser bogenBogen minder på mange måder om Roy Jacobsens De usynlige også Judith Schalanskys kommer man i tanke om når man læser bogen.


litteratursiden.dk

d. 19. okt. 2016

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 19. okt. 2016

Udkantssteder, sommerhusområder og forfald blandt fiskere, skovgængere og religiøst opvakte. De 21 fortællinger er både aktuelt og originalt læsestof. I de 21 fortællinger, der samlet set udgør debuta...


Jyllands-posten

d. 17. maj 2016

af

af

Tobias Skiveren

d. 17. maj 2016


Kristeligt dagblad

d. 22. juni 2016

af

af

Svend Skriver

d. 22. juni 2016


Information

d. 4. juni 2016

af

af

Kamilla Löfström

d. 4. juni 2016


Standart

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)

af

af

Elisabeth Skou Pedersen

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)