Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Øgledronningens forbandelse


Beskrivelse


Margrethe efterforsker sammen med vennerne Thea og Sigurd sin fars forsvinden. En tidsmaskine tager dem tilbage til Absalons og kong Valdemars tid, hvor de bliver indblandet i sagen om Øgledronningen der i ledtog med fyrst Morton vil overtage tronen fra Valdemar og forsvare den forbandelse hun har nedkaldt over byen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2010

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 8. sep. 2010

Første del af Tidsrejsedetektiverne velegnet til oplæsning fra 8 år og gode selvlæsere fra 9 år.

De tre 12-årige vesterbrobørn Margrethe Hatt og hendes to venner Thea og Sigurd, tager ud for at finde Margrethes far. Han er på mystisk vis forsvundet. De finder ud af, at der foregår noget underligt i Margrethes morfars værelse og at morfaren på det seneste har opført sig underligt. Det viser sig, at han har en tidsmaskine og de tre detektiver følger efter ham tilbage til Absalons og kong Valdemars tid, hvor Margrethes far sidder fanget i Absalons fangekælder. Her møder de prins Knud som viser sig at være det fjerde medlem af den gruppe der er blevet forudsagt til at skulle redde Købmannehafn fra Øgledronningen. Hun er sluppet fri af Tidens Glas og i ledtog med Fyrst Morton gør hun alt for at forhindre, at den forbandelse hun har nedkaldt over byen, skal blive ophævet. Med hjælp fra alfer, dragen Valentin og andre allierede redder børnene situationen, men først efter stor dramatik. Forfatteren er kendt for at formidle middelalder til børn og har flere titler bag sig om emnet. Dette er hendes første skønlitterære titel. Bogen er rigt illustreret med s/h tegninger i blød venlig stil. Børnene ser lidt yngre ud end 12 år. Lækker forside. Dialogen er frisk og historien har et godt tempo.

Tidsrejse-fantasy findes i børnelitteraturen, men ikke mange til middelalderens København. Nyeste er Ildmageren, men den foregår i vikingetiden.

En lovende tempofyldt historisk fantasy-serie.


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 8 (2010)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 63, nr. 8 (2010)