Bøger / faglitteratur til børn

Øgler


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lars Larsen

2008

En introduktion til nye og kommende øgleejere. Målgruppen er børn og unge fra 10 år.

Usædvanlige kæledyr er en ny serie om de lidt anderledes kæledyr. Den første bog handler om øgler. Fra forberedelse og anskaffelse til indretning af terrarium og den daglige pasning. Der er gode råd om valg af leverandør og om, hvordan man sørger for at øglen har det godt. Der er ikke tjeklister i bogen, men forfatteren har placeret sundhedstips spredt rundt om i tekst og faktabokse. Herudover er der beskrivelser af fodervalg til både planteædende og kødædende øgler, med vægt på friske og økologiske råvarer. I de første 7 kapitler er der generelle oplysninger om øgler, i de næste 6 går bogen tæt på udvalgte arter. Der er lidt om, hvor dyret stammer fra og hvilke særlige krav, det stiller. Bogen afsluttes med en ordliste, henvisninger til bøger og webadresser og et stikordsregister. Små og store farvefotos af de små øgler og arbejdet med dem supplerer teksten. Forsiden er prydet af en fin lille leopardgekko.

Der er gode oplysninger i bogen, men de er for spredte. En bedre bog for nybegyndere er David Mannings opslagsbog Eksotiske kæledyr (2006/19).

En letlæst bog om at have øgler som kæledyr. Der er mange gode oplysninger i bogen, men de er for spredte.Informationer og udgaver