Bøger / skønlitteratur / roman

Øjensamleren


Beskrivelse


Berlin hjemsøges af seriemorderen, Øjensamleren, der myrder konen, kidnapper barnet og efterlader faderen med ultimatummet: Barnet vil overleve 45 timer ellers dukker liget op uden venstre øje. Kriminalreporteren Alexander Zorbach og den blinde Alina jagter morderen, men bliver hurtigt selv centrale brikker i legen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2012

af

af

Frederik Nielsen

d. 31. jan. 2012

Psykologisk krimi. For læsere af hårdkogte krimier, nervepirrende spændingsbøger og fans af filmen Seven.

Øjensamleren er forfatterens fjerde bog oversat til dansk. Sebastian Fitzek er uddannet jurist, men arbejder som forfatter og journalist i Tyskland. Bogen starter med slutningen, også sidetallet og kapitlerne, hvilket kan forvirre læseren i starten men øger opmærksomheden på slutningen. Historien fortælles fra flere synsvinkler og meget filmisk med elementer af det makabre. Alexander Zorbach er forhandlingsleder hos politiet, men efter en traumatisk oplevelse får han psykiske problemer. Han mister sit arbejde og skal skilles men som kriminalreporter forsøger han at komme gennem dagene og være weekendfar. En seriemorder terroriserer familier i Berlin med den ultimative gemmeleg. Moderen myrdes, barnet kidnappes og faderen har nu 45 timer til at finde sit barn inden det dukker op myrdet med et manglende øje. Zorbach trækkes ind i historien og opdager langsomt, at han er en vigtigere brik i spillet end først antaget. Den blinde og mystiske Alina opsøger ham og påstår hun har "set" seriemorderen og hurtigt efter befinder han sig øverst på sine tidligere kollegaers liste over mistænkte.

Forfatterens tidligere bøger er også nervepirrende thrillers og ellers er forfattere som Minette Walters og Barbara Vine i samme stil.

Særdeles velskrevet og barsk bog med et glimrende persongalleri som formår at holde spændingen helt til sidste side og gang på gang overraske læseren.


litteratursiden.dk

d. 27. feb. 2012

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 27. feb. 2012

Intelligent krimi om jagten på og flugten fra en seriemorder. Hvad kan man regne med, og hvem kan man stole på? Nedtællingen er begyndt til et godt gys! Det er en lidt særpræget form for modtagelse, d...