Bøger / skønlitteratur / roman

Øjesten : en Lars Winckler-krimi


Beskrivelse


Krimi. Der skete noget forfærdeligt for en ung kvinde under anden verdenskrig, som trækker sit modbydelige spor helt frem til nutidens København. Her står den erfarne politimand, og tidligere punker, Lars Winkler både over for en seriemorder, en serievoldtægtsforbryder og problemer på hjemmefronten.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2013

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 8. jan. 2013

Med Øjesten, Jakob Melanders debutroman, har vi at gøre med en krimi af internationalt snit. Den vil uden tvivl tiltrække en stor målgruppe på bibliotekerne, da den både er velskrevet, har en spændende hovedperson samt et medrivende plot. Måske siger vi "goddag", til Danmarks, og måske Nordens, kommende krimikonge?.

I København vender den erfarne politiassistent Lars Winkler tilbage fra ferie. Og så begås der er et bestialsk mord på en luder - en seriemorder er på spil. Og dagen efter bliver en kvinde brutalt voldtaget - en serievoldtægtsforbryder er på spil. Lars har sine problemer med sin overordnede, som har fundet sammen med Lars' ekskone, og samtidig er der problemer med teenagedatteren. Og så er der også lige morderen og voldtægtsmanden. To sideløbende kriminelle gerninger forfølges af to hold af efterforskere, og samtidig følger læseren et modbydeligt middagsselskab et sted i København, hvor vi kommer ind under huden på morderen. Både plottet og karaktertyperne, er set før, men der hvor Melander for alvor skiller sig ud er gennem sit stærke sprog: Han taler skarpt og præcist til sanserne, og man føler som læser den københavnske sommer på kroppen, man kan næsten lugte røgen fra Winklers smøger og høre morderens åndedræt.

Melander hører til blandt de bedste indenfor den moderne nordiske krimigenre, og man kunne læse bøger af Jo Nesbø eller Håkan Östlund.

Meget velskrevet og elementært spændende krimi, som viser, at debutforfatteren Jakob Melander er en mand, vi skal holde øje med.


litteratursiden.dk

d. 5. feb. 2013

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 5. feb. 2013

En krimi bygget op på en gruvækkende fortid. Vi begiver os tilbage til krigens tid, hvor vi får glimt af et unaturligt forhold, som slår rod helt op til nutiden. Som det så ofte er, når der startes op...


Berlingske tidende

d. 26. jan. 2013

af

af

Merete Reinholdt

d. 26. jan. 2013


Politiken

d. 9. mar. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. mar. 2013


Jyllands-posten

d. 25. jan. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. jan. 2013


Weekendavisen

d. 25. jan. 2013

af

af

Katinka Bruhn

d. 25. jan. 2013


Kristeligt dagblad

d. 29. jan. 2013

af

af

Mie Petersen

d. 29. jan. 2013