Bøger / skønlitteratur / roman

Øjet, der ser


Beskrivelse


Krimi fra New York hvor en seriemorder arrangerer sine ofre som figurer fra tegneserien Radiserne, og hvor den blinde kriminalkommissær Martini opdager en sjette sans, der kan bringe hende på sporet af morderen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 14. sep. 2009

For thrillerfans med smag for gedigen spænding og underholdning.

Den italienske succesforfatter har en broget karriere bag sig, og var over 50, da hans første krimi Jeg dræber, 2007 udkom. Øjet der ser er en velskrevet, intelligent thriller med et esoterisk islæt, og spændingen holder hele vejen igennem, lige til den overraskende slutning. Plottet er ualmindeligt sindrigt, og der optræder mange personer, men forfatteren har styr på det hele. En intelligent og kreativ morder arrangerer omhyggeligt sine celebre ofre som personer fra tegneserien Radiserne, og det siger en del om Falettis forfatterevner, at han slipper af sted med at lade opklaringen afhænge af den ene efterforskers absencer, hvor hun ser fortiden i glimt gennem det første offers øjne. Handlingen udspiller sig i New York med en afstikker til Rom. Musikken spiller en gennemgående rolle i bogen, og den indledende sang anslår en vemodig stemning, der passer til beskrivelsen af storbyen og dens desillusionerede indbyggere. Også kærligheden får en lille plads i handlingen, og det skal lige nævnes, at den ene part er en dårende dejlig hermafrodit.

Faletti har en frodig fantasi og en sikker pen. Han borer ikke dybt i sindets irgange, men han leverer effektiv spænding og underholdning og hører til i den bedste halvdel af thrillergenren.

En velskrevet, spændende, tempofyldt og underholdende thriller med en kringlet handling, der behændigt inkorporerer et overnaturligt element i plottet.


litteratursiden.dk

d. 12. okt. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 12. okt. 2009

Nervepirrende thriller om en intelligent morder, der ved hjælp af superlim arrangerer sine celebre ofre i groteske stillinger, der refererer til tegneseriefigurer fra ’Radiserne’. Den italienske succe...


Berlingske tidende

d. 11. dec. 2009

af

af

Mette Strømfeldt

d. 11. dec. 2009