Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Øjne af ild


Beskrivelse


Et gammelt hus er beboet af et spøgelse i lænker. Jamal, der har uanede kræfter, er tilkaldt som hjælper. Han og Miklas finder skelettet nedgravet, men Miklas skubber Jamal ned i hullet. Miklas tilkalder dæmonen - et væsen fra helvede, i håb om at kunne bekæmpe det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 17. jan. 2011

Frilæsningsbog, der primært vil tiltrække drenge fra 4. klasse som har uhyggelige bøger som foretrukken genre. Bogen er den første bog i ny serie Dæmon under Ps. Teksten er letlæselig, men historien kan forekomme svær at holde rede på.

Forfatteren er velkendt til flere letlæselige bøger. Øjne af ild hører ikke til den letteste at forstå trods en lix på kun 9. Den er speciel på illustrationssiden, alle billeder er uhyggelige. Omslaget viser en brændende menneskekrop - en skrigende dæmon med ildlysende øjne. Vi befinder os i et gammelt hus beboet af et spøgelse i lænker - en 300 år gammel købmand, der går igen. Jamal, der har uanede kræfter, han er halvt menneske og halvt dæmon, er tilkaldt som hjælper. Han og Miklas finder dæmonens skelet nedgravet. Men mod al forventning skubber Miklas Jamal ned i hullet. Miklas tilkalder dæmonen - et væsen fra helvede, i håb om at kunne bekæmpe det. Dæmonen viser sig for Miklas, og en kamp udvikler sig. Jamal kender et udtryk, som får kraften til at forsvinde fra væsenet. Jamal behersker dæmonen, der forsøger at flygte. Men hvor blev Miklas af? Mon dæmonen tog ham med? Det får vi måske at vide i næste bind De dødes hersker?.

Der er udkommet flere uhyggelige og spændende bøger for drenge fra 10 år, flere med Bødker som forfatter, fx serien Projekt Kerberos.

Bogens indhold er mystisk, et gys og ret uhyggeligt. Jeg måtte læse teksten flere gange for at finde ud af, hvad historien egentlig drejer sig om. Den vil i kraft af sit farverige omslag tiltrække mange drenge.