Bøger / skønlitteratur / roman

Øjne blå


Beskrivelse


Krimi. En ung pige fra Skien bortføres af et pædofilt netværk. Hun genfindes på nettet, men hvor er hun. Først da den unge politibetjent Lisa Lund og skolepsykologen Sander Mørk går i aktion, kommer der skred i sagen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Lone Krøgh

2006

Så er der en ny lovende norsk krimiforfatter på banen. Han hedder Jan-Sverre Syvertsen, er født i 1968 og opvokset i den lille by Ski uden for Oslo. Han debuterer med denne udmærkede krimi, som netop foregår i Ski og har den unge politikvinde Lisa Lunde og psykologen Sander Mørk som makkerpar. De får en grim sag med den 14-årige Tonje, som forsvinder. Hun forsvinder ikke sporløst, for billeder fra pædofiles netværk på internet viser, at hun er i live, og politiet frygter, at det er et spørgsmål om tid, før hun bliver udsat for de værst tænkelige overgreb - live via webcam. Lisa og Sander roder op i mangt og meget, og den hyggelige og søvnige provinsby ser ikke pæn ud fra skyggesiden. Hvem ved noget? Hvorfor siger familien, veninderne og lærerne ikke alt, hvad de ved? Øjne blå er en krimi i den skandinaviske stil, hvor efterforskning og privatliv skildres side om side. Nogle anmeldere hader det, men bibliotekerne har fortfarende masser af læsere til genren. Varianter af plottet er set før, bl.a. hos Åke Edwardson, men det er velskrevet og -komponeret, og som læser sidder man som på nåle. Makkerparret Lunde og Mørk er skildret en smule stereotypt med den brogede fortid, som de hver især har. Der løftes lidt af sløret, og mere følger sikkert i de fortsættelser, som forlaget bebuder, og jeg vil under alle omstændigheder glæde mig til at læse dem.


litteratursiden.dk

d. 18. sep. 2006

af

af

Susan von Magius

d. 18. sep. 2006

"Øjne blå" er en kriminalroman fra en debuterende norsk forfatter, om bortførelser og optrævling af et pædofilt netværk. Problemer med pædofile netværk er sørgeligt aktuelle, og det er netop et pædofi...


Jyllands-posten

d. 22. nov. 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. nov. 2006