Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Øjne i natten


Beskrivelse


Freja og Adam er ude ved den gamle høj. Derude siges der at være en farlig hund med røde øjne. Pludselig ser de to røde prikker. Er det mon den?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2008

af

af

Vibeke Axelsen

d. 31. okt. 2008

Bøgerne er i serierne Let ps og Gys og henvender sig i sværhedsgrad til begynderlæsere, børn i indskolingsalderen fra 7-8 år. Indholdsmæssigt kan de også læses af ældre børn, der har brug for at læse lette tekster.

Forfatteren har efterhånden skrevet rigtig mange - og vellykkede - letlæsningsbøger og også bidrag til disse serier. Disse to føjer sig pænt til rækken. Genren er gys, og det er der for alle pengene i begge bøger. Personerne er Freja og Adam. I Farlig magi er Freja alene hjemme. Hun prøver sit nye computerspil af. Spillet bryster sig af, at det, hun skriver, vil ske. Noget af det ser ganske rigtigt ud til at ske, og derved opbygges en fin spænding, der får en god, dobbelt og lidt humoristisk slutning, da Adam kommer. I Øjne i natten oplever børnene, at en historie om en gammel høj næsten bliver til virkelighed. Fortællingen er i hvert fald opbygget, så uhyggen dominerer, og spændingen udløses først til allersidst, hvor den unge læser lettet igen kan trække vejret. Gode, farverige og meddigtende illustrationer præger siderne.

Bøgerne ligner både i indhold, illustrationer og layout de andre bøger i serien.

Gys er sagen. Denne serie er - med rette - yderst populær. "Skæbnen" for disse bøger er helt sikkert, at de konstant vil være lånt ud.