Bøger / faglitteratur

Økonomi : en brugsvejledning


Beskrivelse


Om hvad økonomi er, hvorfor den er vigtig og hvad økonomi fortæller om verden. Inddelt i to dele, hvor den første del præsenterer økonomiske begreber og anden del har fokus på de teoretiske begrebers anvendelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jan. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 18. jan. 2019

Hvad er økonomi, hvorfor er den vigtig og hvad fortæller økonomi om verden? Det er hovedspørgsmål i den sydkoreanske økonom Ha-Joon Changs forfriskende bog om økonomi. For dig som synes økonomi også er cool.

Ha-Joon Chnang forklarer først, hvorfor du skal læse om økonomi. Om sin bog skriver han: "Denne bog er ikke nogen nedkogt version af en kompliceret evindelig sandhed. Jeg præsenterer mine læsere for mange forskellige måder at analysere økonomi på. For jeg er overbevist om, at de fuldt og helt er i stand til at bedømme de forskellige tilgange." Bogen er i to dele. Første del hedder: "At vænne sig til det" Her klæder Chang dig på til at blive vant til at bruge økonomiske begreber. Her er overskrifter som "Hvad er økonomi?", "Kapitalismen 1776 og 2014" og "Hvem står på økonomiens rolleliste?". Anden del hedder: "At bruge økonomi" og har fokus på at bruge de teoretiske begreber du lærer i første del. Overskrifter er her fx "Output, indkomst og lykke", "Ulighed og fattigdom" og "Alle ting i stor overflod". I sin efterskrift opfordrer Chang dig til at blive en "aktiv økonomisk borger". Han mener, at økonomi er for vigtig til at blive overladt til professionelle. Ha-Joon Chang har også skrevet 23 ting man fortier om kapitalismen.

Chang er et forfriskende og velskrivende pust til al den støv som ofte gemmer økonomiske begreber væk for os der ikke er økonomer.

En anden bog er Først lærer vi økonomerne at kende -.


Weekendavisen

d. 22. feb. 2019

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 22. feb. 2019