Bøger / faglitteratur / opskrifter

Ølbrygning for begyndere


Beskrivelse


Om brygning af øl udfra det der kaldes "all-grain" fra kværning eller valsning af malten til den færdige øl.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2008

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 29. aug. 2008

Målrettet til hjemmebryggere.

Interessen for øl har været eksplosiv de sidste år herhjemme, og håndbryggerfolket har parallelt hermed fået stadig flere disciple. Denne fine lille bog giver omsider den absolutte begynder en tiltrængt tidssvarende, indbydende og fint pædagogisk tilrettelagt guide på området. Der er i starten et skulderklap til at komme i gang og en lynoversigt over processen. Herefter en lidt grundigere gennemgang af udstyr, råvarer og igen selve processen, hvor du brygger dine første øl. Hele tiden peges på bedste vis på økonomiske og arbejdsmæssige genveje, som kan lette starten på den nye hobby. Der er fint samspil mellem tekst og illustrationer, gode forklaringer og instruktive redegørelser for alle processer, og man får en udmærket forståelse for balancen mellem øllets forskellige ingredienser - alt sammen suppleret med links og afsluttet med en række opskrifter på fristende bryg fra bl.a. Mikkeller - et af Danmarks bedste mikrobryggerier. Alt i alt udmærket stof til begynderen og den lidt viderekomne. En særdeles fin grundbog for alle bibliotekstyper.

Mens Wrisberg Håndbog i ølbrygning dækker det mere videregående behov, har vi her en fin vejledning for begynderen, som betyder, at Munkebos Kunsten at lave øl og vin, som er udkommet i stort set identiske udgaver/oplag 1972-2003 endelig kan erstattes.

En meget anbefalelsesværdig fint instruktivt tilrettelagt, indbydende og grundig guide for begyndere og lidt viderekomne i ølbrygningens ædle kunst.Informationer og udgaver