Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ørkenblod


Beskrivelse


Fantasy. Da kongen over Vesten dør i et attentat, ser den unge Cassian en mulighed for at slippe væk fra sin plads på slottet. Han vil forsøge at finde hjem til Østen, hvor han oprindeligt stammer fra, og håber at finde sin familie igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2018

af

af

Vera Hollerup

d. 23. okt. 2018

Denne spændende og gribende fantasybog udspiller sig i en verden, der minder meget om Mellemøsten på den tid, da islam begyndte at blive udbredt. Bogens barske realisme gør, at den henvender sig til 12-16-årige.

Den despotiske konge over Vesten dør i et attentat, og den unge Cassian flygter fra sin plads på slottet. Han påbegynder en lang og besværlig rejse mod Østen, hvor han oprindeligt kommer fra. Undervejs møder han den unge pige Faustina, der venter på en onkel, som ikke dukker op. De beslutter at slå følge, indtil Faustina finder sin onkel. De finder Faustinas onkel, men han viser sig at være ond og voldelig. Faustina beslutter sig for at rejse videre sammen med Cassian og finde hans forsvundne familie. Men forude venter mange familiestridigheder og magtkampe. Historien berettes i første person af Cassian selv.

Det er en velskrevet, spændende og lidt barsk fortælling. Cassians rejse tllbage til Østen, hvor han kommer fra, er skildret med mange gode detaljer og spændende episoder. Hans møde med den jævnaldrende pige Faustina, og udviklingen af deres venskab er beskrevet fint og indlevet. Man bliver helt opslugt af Cassians søgen efter sin tågede fortid og sin oprindelige identitet.

Blandingen af historiske kulisser og fantasy finder man også i andre af forfatterens bøger, fx fantasyserien "Skrifterne fra Safirhavet", der er en anelse mere drabelig og actionfyldt end den foreliggende bog.