Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ørkenfeber


Beskrivelse


Science fiction. I en nær fremtid er verden blevet til ørken og vand er en mangelvare, der sælges dyrt på det sorte marked. Po arbejder som pakkebud, han har mistet sin eneste ven til ørkenfeberen, og bor alene med sin sandkat i sit køretøj Triton.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2019

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 9. jan. 2019

I en nær fremtid er verden blevet til ørken, og vand er en mangelvare, der sælges dyrt på det sorte marked. Drengen Po arbejder som pakkebud, han har mistet sin eneste ven til ørkenfeberen, og han bor nu alene i sit køretøj Triton. Til dig, der godt kan lide en spændende historie med seje tegninger. Fra ca. 9 år.

En dag får Po en ulovlig last med; det er sort vand, der skal fragtes. På vej gennem ørkenen støder en fremmedartet drone ind i Triton, og han tager den med, enten for at sælge den dyrt eller for at få findeløn. På handelsstationen får han uønsket følgeskab af pigen Ina, der er opsat på at finde Muren, der ifølge gamle skrøner grænser op til et frodigt landskab. Ren fantasi, mener Po, der bare vil passe sit job som pakkebud. Men er der rent faktisk noget om det? Bogen har tidligere været udgivet som føljeton i Weekendavisens børneavis "Faktisk".

Velskrevet historie, der er let at læse. Der er masser af spænding, uden at det bliver alt for skræmmende. Seje illustrationer i tegneseriestil af Rune Ryberg. Bogen leger med tanken om, hvordan man overlever i en verden med tørke, hvor de samfund vi kender, er brudt sammen. Bogen har en åben slutning, hvor man kan fantasere sig til, hvad der sker med Po og Ina.

Til læsere, der kunne lide Kasper Hoffs serie "Zonen", hvor del 1 er Det forbudte landKampen for livet, og Josefine Ottesens serie "Den skjulte nøgle", hvor del 1 er Kampen for livetTil læsere, der kunne lide Kasper Hoffs serie "Zonen", hvor del 1 er Det forbudte land, og Josefine Ottesens serie "Den skjulte nøgle", hvor del 1 er .