Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ørkenrose


Beskrivelse


Ørkenriget Parsien er blevet indtaget af den onde bloddrikkende kvinde, Silassi. Prinsessen Jasmin mister derved sine forældre og må flygte med sin onkel. Nu lever Jasmin kun for at hævne sig på Silassi. Da hun møder den pukkelryggede og ulækre kriger, Balt, øjner hun en mulighed for at udnytte hans evner til at dræbe Silassi.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2017

af

af

Vera Hollerup

d. 5. apr. 2017

2. bind i den flotte og velskrevne fantasyserie "Den trofaste bror". En til tider barsk historie om den ulækre, grimme pukkelryg, Balt, der bliver hvervet af den landflygtige og krigeriske prinsesse Jasmin til at bekæmpe den onde vampyr-herskerinde. En voldsom og medrivende fortælling for 14-16-årige - samt voksne.

Riget Parsien er erobret af den kvindelige vampyr Silassi. Landets prinsesse, Jasmin mister ved denne lejlighed sine forældre og må flygte sammen med sin højtelskede onkel Baba. Jasmins mors sidste ord, før hun dør, er: "Blodet skal blive på bladet", og lige siden har Jasmin fokuseret på hævn over Silassi og har trænet intensivt i kamp- og våbenteknik. Jasmin møder den fordrukne og ulækre pukkelryg Balt og prøver ham af, inden hun hverver ham og hans venner: Et par gnomer, den formskiftende kat, Alvara samt en havdværg. De tager afsted på et af onkelens skibe mod Parsien for at omstyrte den onde regent, Silassi.

Det er en medrivende og fascinerende fortælling. Her er spændende personkarakteristikker med nogle figurer, der er mere eller mindre traumatiserede. Handlingen er mættet af voldsom action og storladent drama. Pukkelryggen Balt har en en mystisk fortid og et uudgrundeligt sind. Forrygende flot fortælling.

Man skal læse J.R.R. Tolkiens trilogi "Ringenes Herre" og ikke nøjes med filmene. Jan Kjærs "Rexmano" kan også anbefales.


litteratursiden.dk

d. 24. apr. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 24. apr. 2017

Med andet bind i serien ’Den trofaste bror’ når fantasy-genren nye højder. Denne pragtfulde historie hører uden tvivl til noget af det bedste på markedet netop nu. Jacob Kokkedal har siden debuten med...


Himmelskibet

Nr. 53 (2017)

af

af

Jóannes á Stykki

Nr. 53 (2017)