Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ørkenspyddet. Del 1


Beskrivelse


Fantasy. Verden er fortsat truet af dæmoner, der stiger op hver nat. Jardir, Rojer, Leesha og Arlen, der nu er kendt som den tatoverede mand, tager på hver deres måde kampen op. Menneskene slås indbyrdes, selvom der er brug for alle kræfter i kampen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 8. maj 2018

Gamle og nye alliancer opstår og sættes på prøve, alt imens nye, intelligente dæmonracer dukker op. Første og anden del af Ørkenspyddet, der er bog nr. 2 i serien om Dæmoncyklussen. Til læsere af episk fantasy fra 14 år.

Leesha, Rojer og Arlen har taget kampen op mod dæmonerne i Cutters Hollow, der nu hedder Deliverers Hollow. Med Arlens kampsymboler og Leeshas viden og kreativitet har de fundet nye og effektive måder at bekæmpe dæmonerne. Vi følger også Jardir, Renna, Abban, Selia og Åndeprinsen. Første halvdel af del 1 er dedikeret til Jardirs opvækst, resten af handlingen foregår i bogens nutid, 333 ET.

Velskrevet, klassisk fantasy med en god beskrivelse af verden og en god indre logik, hvor læseren gradvist får mere at vide om dæmonerne og magien, i takt med at bogens personer lærer dem at kende. Første del, hvor vi følger Jardirs opvækst, føles lidt langtrukken, men man fornemmer alligevel vigtigheden af at kende hans historie. I anden del bliver der virkelig skruet op for spændingen, og der bliver hele tiden bygget på handling og personbeskrivelser, så man får lyst til at læse videre i serien. Det lyder voldsomt at følge otte bærende personer, men deres skæbner flettes fint sammen, og de har hver deres symbol, der optræder som vignetter ved hvert kapitel.

Skrivestilen og måden personernes skæbner flettes sammen med handlingen, minder om Tamora Pierces fantasy-serier, fx "Magiens cirkel", hvor 1. bind er Spiralcirklens tempel.