Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Østen for solen : strik med inspiration fra Asien


Beskrivelse


16 opskrifter på trøjer til kvinder inspireret af farver og mønstre fra Asien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2013

af

af

Christine Christensen

d. 11. sep. 2013

Til erfarne strikkere, der ønsker ny og anderledes inspiration.

Endnu en "emne"-strikkebog fra Annette Danielsen. Østen for solen : strik med inspiration fra Asien indeholder 16 strikkeopskrifter til kvinder, inspireret af forfatterens rejser til Asien. Annette Danielsen har tydeligt haft fokus på kulturen, stemningen og den smukke natur under sit besøg og det er der kommet en række fine opskrifter ud af. Der er opskrifter på korte og lange cardigans, trøjer og bluser, alle med en dansk vinkel på en fremmed kultur. Alle opskrifter er designet til Isager-garn, men selvfølgelig kan andre garntyper vælges. Layoutet er som vanligt indbydende og gennemført, alle modeller er fotograferet og hver opskrift er illustreret med ferie- og stemningsbilleder.

Annette Danielsen har lavet mange smukke strikkebøger med opskrifter til både voksne og børn. Hun har før taget udgangspunkt i emner som årstiderne, børnerim og eventyr. Designet minder en del om Marianne Isagers, som Danielsen da også har samarbejdet med flere gange.

Inspirationskilden til denne bog er forfatterens rejser i Asien. Kulturen og naturen har dannet grundlaget for form og farver, mens beklædningstyper og snit tager udgangspunkt i de nordiske strikketraditioner. Danielsen ligger i den avancerede ende af designerne, men hun har mange fans blandt de erfarne strikkedamer, og denne vil også blive efterspurgt.