Bøger / faglitteratur / lærebøger

Offentlig politik


Beskrivelse


"Bogen undersøger, hvornår og hvordan partier, interesseorganisationer og andre aktører forsøger at gennemføre bestemte policies. At foretage gode analyser af offentlig politik kræver et solidt overblik over eksisterende teorier, men også en forståelse for, at virkeligheden ikke altid passer til de teoretiske forventninger. Analyser af offentlig politik er et håndværk – og det giver denne bog en introduktion til. Offentlig politik er en ”lærebogsklassiker”, men foreligger nu i en revideret 4. udgave, hvor stort set alle kapitler er enten helt nye eller kraftigt revideret, så bogen er aktuel og rækker ind i fremtidens politiske landskab. Bogen er redigeret af Christopher Green-Pedersen, Carsten Jensen og Peter Nannestad, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2012

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 30. aug. 2012

Bogen henvender sig primært til studerende og forskere ved statskundskabsstudiet og tilsvarende uddannelser.

Bogen er en introduktion til universitetsfaget offentlig politik. Offentlig politik handler ifølge bogens definition om hvorfor, hvordan og med hvilke effekter regeringer forfølger bestemte mål. Hvad kommer der ud af den politiske beslutningsproces? Forskellige teorier og redskaber er nødvendige forudsætninger for nærmere at undersøge dette. Bogen præsenterer flere, og den leverer et kompetent udgangspunkt for videre studier. De otte forfattere har alle en akademisk baggrund og bortset fra en, som kommer fra Rambøll, er alle ansat ved et af vore universiteter.

Der er kommet bøger om politologisk forskning og statskundskab for år tilbage fx Lars Bille: Fra statskundskabens grænseflader, 1990, og artikler om forskellige metoder, men på dansk intet tilsvarende nærværende udgivelse.

En kompetent introduktion til faget offentlig politik og de forskellige teorier inden for faget.