Bøger / skønlitteratur / roman

Offer 2117 : krimithriller


Beskrivelse


Vrangen vendes ud på Assads gådefulde fortid, da et avisfoto af en druknet flygtning viser kendte ansigter. Snart er han sammen med Carl Mørch på jagt efter en irakisk terrorist, som tiltænker Assad en grusom rolle.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2019

af

af

Helle Winther Olsen

d. 3. juni 2019

Den 8. bog om Afdeling Q med den høje opklaringsprocent og det unikke persongalleri sparker døren ind med dyster og dæmonisk grundform. Mellemøstlig terror og ungdommeligt vanvid sender forfærdende stød ind mod Assads gådefulde fortid. Grumt univers for fans - nationalt som internationalt.

En spansk journalist fotograferer en druknet kvindelig flygtning, som driver i land ved Cyperns kyst - offer nr. 2117 navngiver han hende. Historien bringes i alverdens aviser og når også Assads øjne med fortvivlende konsekvenser. Dels kender han den døde kvinde og dels genkender han nogle af af de andre flygtninge på fotoet. Nogle med smerte og andre med gru - herunder den irakiske bøddel Ghaalib, som under flygtningedække planlægger et voldsomt angreb, hvor Assad er tiltænkt en grufuld rolle. Men offer nr. 2117 sætter også vanvidstanker i gang hos en ung dansker, som egenhændigt og vanvittigt vil hævne hende. Afdeling Q sættes under umenneskeligt pres.

Jussi Adlers mørkeste bog hidtil; med sit grusomme og udspekulerede plot kræver den en stærk læser, der til gengæld får en krimi fra øverste hylde. Ingen (dansk) krimiforfatter kan som han skabe et voldsomt univers, skildre fortvivlelse og samtidig levne plads til en frisk tone og hverdagsagtige relationer. Læserne vil sætte pris på endelig at få kendskab til Assads hemmeligholdte fortid.

Nært beslægtet med Arne Dahls forfatterskab.


litteratursiden.dk

d. 14. juni 2019

af

af

Arne Larsen

d. 14. juni 2019

Efter tre års pause er Afdeling Q endelig tilbage, og med Assad som omdrejningspunkt leverer den populære forfatter en suveræn og stærkt underholdende international thriller. Jussi Adler-Olsen er med ...


Berlingske tidende

d. 14. juni 2019

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 14. juni 2019


Jyllands-posten

d. 14. juni 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 14. juni 2019


Politiken

d. 14. juni 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 14. juni 2019


Weekendavisen

d. 14. juni 2019

af

af

Christian Dorph

d. 14. juni 2019