Bøger / skønlitteratur / roman

Officerens datter


Beskrivelse


Efter invasionen i Polen i 1939 ender Marta i en fangelejr i Sibirien, hvor hun overlever fem frygtelige år ved selvopholdelsesdrift og sammenhold. Hun møder kærligheden, men bliver gift med en anden og får et nyt liv i London.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Beth Høst

2007

Det er generelt en bog til de, der søger underholdning "med gods i", og naturligvis også til de, der gerne klarer en murstensroman. Læserne skal nok også have en vis interesse for 2. verdenskrig, men i hvert fald kunne lide en bred og mangfoldig fortælling.

Det er Rohans første bog på dansk, og hendes tredje roman. Hun var udenrigsjournalist på BBC, før hun blev fuldtids forfatter, og man fornemmer den gode reportagejournalist i sproget. Det er en detaljeret, dramatisk og farverig historie om den polske officersdatter Marta's skæbne under 2. verdenskrig. Ved krigens udbrud sendes hun væk fra de fremrykkende nazister, men ender i en arbejdslejr i Sibirien, nu da man ikke kunne få fat i faderen. Turen går herfra under gruopvækkende forhold i transporttog til grænsen mod Iran, hvor sovjetiske og britiske soldater skal arbejde sammen. Hun møder kærligheden undervejs, men bliver dog gift med den forkerte. Til slut ender hun ved krigens slutning i London, hvor hun tager fat på et nyt liv. Det er en meget underholdende og samtidig oplysende historie, skildringerne af hændelserne i arbejdslejren, af polakkernes ubeskrivelige togtur derfra er bogens bedste del Inspirationen til Marta er Rohan's ex-mands mors baggrund.

Det er en bog til de, der læste Pilcher's Vejen hjem, det er altså ikke kun en "dameroman".

Bogen er et godt supplement til den gedigne del af underholdningsgenren,.


Jyllands-posten

d. 7. jan. 2008

af

af

Annelise Vestergaard

d. 7. jan. 2008