Bøger / skønlitteratur / roman

Ofrenes offer : krimi


Beskrivelse


Krimi. En nøgen mand findes sømmet fast til væggen i en lade. Han har været udsat for mange timers tortur, men er stadig i live. En række brutale mord følger, og politikommissær Carl Edson forsøger at finde en forbindelse. Journalisten Alexandra får tips fra en anonym kilde og indblandes i sagen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2019

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 1. mar. 2019

Et fund af et mishandlet lig bliver endnu mere makabert, da man opdager, at manden stadig er i live. Læsere af bestialske, nordiske krimier vil henrykkes af dette første bind i serien om politikommissær Carl Edson.

Lidt uden for Stockholm findes en nøgen mand i en lade. Han er sømmet fast til væggen og bærer præg af mange timers tortur - og da teknikerne arbejder på at finde spor, opdager de, at han stadig er i live! Manden har en kriminel fortid, og politikommissær Carl Edson og hans team forsøger at finde morderen blandt offerets ofres pårørende. Imens følger det ene brutale mord det andet, og journalist Alexandra Bengtsson bliver også hvirvlet ind i sagen, som synes umulig at løse, da mordene virker helt tilfældige. Forfatteren er selv journalist og debuterer her med første bind i en serie.

Der er spænding lige fra starten, og siderne vender sig selv, da der hele tiden sker noget nyt. I bogens anden del sker et overraskende twist, men så går den lidt i tomgang og mister tempoet. Det vender dog tilbage i tredje del, hvor der bindes sløjfer på alle løse ender, og flere overraskelser venter. Persongalleriet er interessant, og man glæder sig til at møde karaktererne i næste bind, hvor der er lagt op til, at deres personligheder foldes mere ud.

De mange brutale mord og det høje tempo minder om forfattere som Lars Kepler og Stefan Ahnhem. Det dramatiske twist fik mig til at tænke på trilogien "Victoria Bergmans svaghed", hvor 1. del er Kragepigen.


litteratursiden.dk

d. 21. maj 2019

af

af

Arne Larsen

d. 21. maj 2019

Barsk svensk krimidebut er velskrevet og perfekt skåret, og selvom den er ganske klassisk for genren, er der tale om virkelig god underholdning. Bo Svernstrøm er journalist, og denne baggrund får han...


Jyllands-posten

d. 12. maj 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. maj 2019