Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Og hanen gol


Beskrivelse


Da Peddersen kommer hjem med en hane bliver katten Findus jaloux, for nu gider hønsene ikke mere lege med ham. Og hanens evige galen gør ikke Findus i bedre humør.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 1996

af

af

Poul-Erik Friis-Larsen (skole)

d. 25. sep. 1996

Til alle Peddersen- og Findus-fans har forfatteren igen begået en skæg og lidt vanvittig historie. Peddersen mener, at hans høns, Findus' legekammerater, trænger til en hane og anskaffer hanen Caruso. Findus kan ikke fatte, at nogen kan trænge til en hane, der oven i købet galer dagen lang til, efterhånden, alles store irritation. Den må bekæmpes med alle midler. Først forsøger Findus at overgå hanens larmen - det lykkes ikke. Så forbydes den at gale mere end fem minutter i timen, siden en gang morgen og aften. Det frustrerer Caruso i en sådan grad, at han til sidst forsvinder. Forinden har han dog taget en meget nydelig afsked med hønsene, så snart vil der komme andre lyde i hønsegården, nemlig kyllingepip! En stor del af det morsomme ved denne bog (som ved de andre) er de herlige, meddigtende og flot farvede tegninger med et væld af finurlige detaljer. Fin oplæsningsbog fra indskolingen til de ældste billedbogslæsere, som også vil have stor fornøjelse af at læse den selv.


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 1996

af

af

Walther Knudsen

d. 25. sep. 1996

En ny Peddersen og Findus-bog - det er noget, der kan få den store fanskare til at gå i selvsving, men skal man være helt koldsindig, må man indrømme, at denne historie hverken i tekst eller billeder når de sublime højder fra de første bind. Men når det gælder de to, så er mindre end det sublime også godt nok. Peddersen hjembringer en hane, som ellers skulle have ladet livet. Findus er jaloux, fordi hønsene ikke mere gider lege med ham og er også vildt irriteret, fordi hanen galer i tide og utide. Alle forsøg på at få en mindelig galeordning sat i værk mislykkes, og Findus får med lidt bedrag mobbet hanen væk. Da hanen er forsvundet, er hans samvittighed noget sort, men så trøster alle sig ved, at der snart kommer nyt liv i hønsegården! De spøjse detaljer, der gør Nordqvists bøger til en guldgrube er færre end før og der er ikke samme knald på historien som i de første bøger. Men altså - Peddersen og Findus har nået en kultstatus, hvor en lidt svag indsats er uden betydning. Jeg ser allerede for mig de salige, let fjogede smil hos børn og forældre, når jeg kan fortælle, at der er kommet en ny Findus-bog.


Weekendavisen

d. 25. okt. 1996

af

af

Damian Arguimbau

d. 25. okt. 1996