Bøger / faglitteratur til børn

Og hvad så med mig? : skilsmisse - de bedste svar på vigtige spørgsmål fra børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2020

af

af

Lars Larsen

d. 20. jan. 2020

Svar på de vigtigste spørgsmål, når ens forældre skal skilles: "Hvorfor bliver voksne skilt?", "Er det min skyld?", "Er vi stadig en rigtig familie?" og "Hvor skal jeg bo?" er bare nogle af spørgsmålene. I korte ekster med mange billeder kommer bogen godt rundt om emnet "skilsmisse". For 10-14-årige.

Bogen bygger på en gruppe tyske og norske børns tanker, ideer og erfaringer om skilsmisse. Den handler om de svære følelser, man kan sidde med, når ens forældre går fra hinanden og om alle de praktiske ting, der følger med en skilsmisse. Bogen handler også om tiden efter skilsmissen, når den nye tilværelse bliver hverdag, og der er afsnit om at pendle mellem to hjem, om nye søskende og nye "papforældre". Der er flere henvisninger til Børnetelefonen og en beskrivelse af Familieretshusets rolle og opgaver. Bogen er illustreret med fotos af børn.

Bogen kommer godt rundt om emnet og tager børns tanker og spørgsmål alvorligt. Den egner sig både til selvlæsning fra 10 år og til læsning i fællesskab med forældre eller andre voksne som et udgangspunkt for de nødvendige og svære samtaler. Den vil også være egnet til emnearbejde eller generel orientering om skilsmisser og familieliv i 4.-7. klasse.

I Hvilken uge!?Børneportalen fra 2014 fortæller børn om god og dårlige oplevelser efter forældrenes skilsmisse og Børneportalen oplyser om børn og unges rettigheder og muligheder for at få hjælp og rådgivningI Hvilken uge!? fra 2014 fortæller børn om god og dårlige oplevelser efter forældrenes skilsmisse og oplyser om børn og unges rettigheder og muligheder for at få hjælp og rådgivning.