Bøger / skønlitteratur / digte

Og : forslag


Beskrivelse


Poetisk tekst, der taler gennem en række udsagn og replikker, som skaber nye meninger og sammenhænge ved hjælp af overraskelser i sprog, form og betydning.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2015

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 22. apr. 2015

Mangfoldighed af tekstbidder, som med et ekstra sprogligt tvist kredser omkring historie, eksistens og identitet. Til læsere af eksperimenterende forundringslitteratur.

"Og" med genrebetegnelsen "forslag" (forlagets rubricering) består af en række tekstbidder, hvoraf hver anden er i kursiv. De fleste kursiverede bidder indeholder et du eller en bydemåde, mens de øvrige er mere deskriptive, så helhedsindtrykket er en samtale i et rytmisk/ lyrisk sprog. Eksempel: "Dig minus dig er også en sum. Mode kommenterer taksonomien i kravet om mænds midterskilning." Baltazar Castor (f. 1974) er dansk forfatter og uddannet fra forfatterskolen. Han har tidligere udgivet en engelsksproget bog på et tysk forlag. "Og" er hans første bog på dansk.

Teksterne kredser omkring europæisk kultur, historie og identitet. De leger med form, sprog og betydning, og man kan slet ikke lade være med at sidde og gumle på nogle af bidderne, mens man spørger sig selv, hvad der egentlig foregår her. Også i de deskriptive eller biografiske tekstbidder er der et tvist, som giver en overraskende vending eller tolkning, der er helt sin egen. Som læser skal man være oppe på dupperne, nyde forundringen og kunne tåle at blive drillet. Men så er det også en oplevelse. Bogen er 10 x 17 cm, omslaget præsenterer fint det eksperimenterende præg.

Bogen har sit helt eget særpræg, jeg vil tænke samme målgruppe som til fx Henrik Bjelke.


Berlingske tidende

d. 29. aug. 2015

af

af

Jørgen Johansen

d. 29. aug. 2015


Standart

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)

af

af

Martin Lykke Nielsen

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)