Bøger / skønlitteratur / roman

Også på jorden


Beskrivelse


Martha, Irene og Hanne arbejder som frivillige i cafeen på børnenes skole. Da en enlig palæstinensisk mor pludselig står til udvisning, træder de hver for sig i karakter for at hjælpe hende.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Månson

2007

Martin Jensen er især kendt for middelalderkrimierne med Eske Litle, men skriver også andre romaner som denne samtidshistorie. Tre kvinder arbejder som frivillige på en café på skolen. En henvendelse fra en islamisk familiefar med en bøn om ikke at servere svinekød deler både dem og de øvrige forældre. En af de største modstandere er Hanne, der nærmest er folkepartist. Da en anden indvandrer, en enlig mor, pludselig står til hjemsendelse, træder hun dog i karakter som humanist, blandt andet i modsætning til sognepræsten, der går ind for lov og orden. Stille og roligt opruller Jensen et hverdagsdrama i en dansk provinsby med mange flotte nuancer i persontegninger og holdninger. Hannes to kolleger træder også i karakter: præstekonen Martha siger fra overfor mandens rigide holdninger, og Irene, hvis mand er hende utro træder ud af rollen som artig aktitektfrue. En god og velskrevet roman, der kan bruges bredt til samfundsmæssigt interesserede læsere.


litteratursiden.dk

d. 16. apr. 2007

af

af

Jette S. F. Holst

d. 16. apr. 2007

Næstekærlighed og kristendom bliver pludselig meget aktuelle ord i den lille fynske by, Harrested, da den palæstinensiske Layla og hendes to børn står for at blive udvist I den lille by Harrested på ...


Berlingske tidende

d. 21. apr. 2007

af

af

Mai Misfeldt

d. 21. apr. 2007


Kristeligt dagblad

d. 31. maj 2007

af

af

Claus Grymer

d. 31. maj 2007


Præsteforeningens blad

Årg. 97, nr. 34 (2007)

af

af

Finn Feilan

Årg. 97, nr. 34 (2007)