Bøger / skønlitteratur / digte

Også : digte


Beskrivelse


Digte. Flerstemmigt langdigt om krig, kaos og kærlighed.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2016

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 11. jan. 2016

Langdigt om krig, kaos og kærlighed i et fragmenteret sprog. For alle med interesse for moderne dansk lyrik.

"OGSÅ" er et langdigt, der kredser flerstemmigt om krig, kaos og kærlighed. Digtet er delt op i mindre afsnit med titler som "flodens hoved", "hovedfloden strømme" og "drømmer floden drømme så". Grafisk er teksterne sat op i flere rækker på siden med kursiv skrift. Teksterne er udsagn uden subjekter med ord som: flager/øjenlåg/æblestilk/fjerkugle/le/nakke/jord/. Forfatteren genbruger og gentager tekstdele, fx disse linjer: Kasser kommer i alle længder/ kasser kommer i alle længder/ lange rædselsfulde glimt/lange rædselsfulde glimt/. Overvejelser om kærlighedens væsen dukker også op som her: "() når det kommer til stykket/ er kærligheden at stå og bare stå/ blandt andet ()". Digtet indleder med et citat fra Shakespeares Hamlet.

De mange gentagelser kan opleves som et ekko i en splintret bevidsthed. Det er et værk, hvor traditionel mening og sammenhæng er sat ud af kraft. Læseren kan i stedet glide med på den messende rytme og opleve krigens rædsel.

Forfatteren har tidligere benyttet sig af humor og finurlige sproglege som fx i Tvillingerne105 variationer. Denne gang er der en mere alvorlig højstemt tone. Digteren insisterer på at bruge sproget som et materiale, der kan samples som fx hos Peter-Clement Woetman 105 variationerForfatteren har tidligere benyttet sig af humor og finurlige sproglege som fx i Tvillingerne. Denne gang er der en mere alvorlig højstemt tone. Digteren insisterer på at bruge sproget som et materiale, der kan samples som fx hos Peter-Clement Woetman .


Politiken

d. 24. jan. 2016

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 24. jan. 2016


Kristeligt dagblad

d. 11. apr. 2016

af

af

Martin Gregersen

d. 11. apr. 2016


Jyllands-posten

d. 26. jan. 2016

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 26. jan. 2016


Weekendavisen

d. 22. jan. 2016

af

af

Lars Bukdahl

d. 22. jan. 2016


Information

d. 23. jan. 2016

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 23. jan. 2016