Bøger / faglitteratur til børn

OL-rekorder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2020

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 22. apr. 2020

Bliv klog på fakta om OL og Brasilien i to nye bøger. I "OL-rekorder" lærer man, at der afholdes vinter- sommer- og handicap-OL. Hvem har fået de vildeste rekorder, og hvem har vundet flest medaljer? I bogen "Brasilien" får man masser af fakta om landet, som er det femte største i verden. Her er både strande, regnskov, fodbold og meget mere. Fra 9 år.

Bøgerne udkommer begge i serien "Fakta. 3" fra forlaget Turbine. På 14 opslag formidles fakta om OL og Brasilien. Hvert opslag med kapiteloverskrift er en stor farvet illustration med tekst og faktabokse trykt ovenpå. I begyndelsen af bøgerne findes en indholdsfortegnelse. Sidste side har stikordsregister og anbefalinger til andre bøger om samme emne. Bøgerne er trykt på kraftigt og stærkt papir. Der kan hentes opgaver på forlagets hjemmeside. Bøgene har lix 20 og lix 24.

To små fine fagbøger, som læserne nemt vil kunne finde rundt i, fordi der både er indholdsfortegnelse og stikord. Illustrationerne er farvestrålende og styrker forståelsen af fakta. Bogens sider kan læses i den rækkefølge, som man har lyst til, da der ikke er en sammenhæng mellem de forskellige faktaopslag, der hver især kan stå alene. Således kan bøgerne nemt fungere som bladrebøger.

Det kan anbefales at læse den lidt sværere og flotte bog om AmazonasAlt om OL. Vil man have mere fakta om OL, kan man læse Alt om OLDet kan anbefales at læse den lidt sværere og flotte bog om Amazonas. Vil man have mere fakta om OL, kan man læse .