Bøger / faglitteratur

Oldtidens sidste mysterier


Beskrivelse


Gennem 7 eksempler beskrives udfordringerne ved at afdække oldtidens mysterier ved hjælp af nye metoder og teknikker, hvor der ikke er mange skriftlige kilder. Om blandt andet Induskulturens kollaps og Atlantismyten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. sep. 2019

Kan man tage fingeraftryk af et moselig? Eller finde sandheden bag Trojas undergang eller kaste lys over myten om Atlantis? Det er bare nogle af de spændende spørgsmål den historisk interesserede kan få besvaret i denne bog om "Oldtidens sidste mysterier".

Endnu et bind i forlagsserien "Historiens største gåder", som er et samarbejde mellem forlaget og folkene bag tidsskriftet "Historie". I dette bind rettes spotlyset mod mysterier fra Oldtiden. Forordet fortæller om vanskelighederne ved at afdække, når der ikke findes mange skriftlige kilder. Det benspænd opvejes af de mange udgravninger, hvor arkæologer med nye teknikker og metoder kommer tættere på mysterierne end nogensinde. I bogen er der 7 mysterier. Her er overskrifter som "Sandheden om Trojas undergang", "Havfolkenes sande ansigt", "Terrakotta-krigerne", "Atlantismytens virkelige rødder", "Indusfolkets tavse kollaps", "Forud for sin tid" og "Moseligenes hemmelig liv". Og jo, man kan tage et fingeraftryk af et moselig! Bogen fortæller bl.a. nye fakta om Grauballemandens død. Hans hoved blev ikke knust af en kølle, men skaden er sket af det efterfølgende tryk i mosen. Til gengæld fik han halsen skåret over fra øre til øre!.

Indbydende bog med mange illustrationer. Mest fascineret er jeg af myten om Atlantis.

Kan bedst sammenlignes med andre bøger i samme serie, fx Tempelriddernes sidste hemmeligheder. Ligner i kvalitet og niveau serien "Historiens højdepunkter".