Bøger / skønlitteratur / roman

Oldtidssagaerne. Bind 1 : Vølsungernes saga. Ragnar Lodbrogs saga. Ragnar Lodbrogs dødssang. Totten om Ragnars sønner


Beskrivelse


Oldtidssagaerne har fra gammel tid spillet en enorm rolle for vores viden om den ældre danske historie; uden oldtidssagaerne ville den danske sagnhistorie ganske enkelt være både kortere og kedeligere. Med dette kulturhistorisk vigtige oversættelsesprojekt tilvejebringes den første samlede oversættelse af oldtidssagaerne. I et mundret og moderne dansk gøres samtlige oldtidssagaer tilgængelige for danske læsere.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2016

af

af

Kent Skov

d. 29. apr. 2016

"Oldtidssagerne" samler den nordiske vikinge- og middelalderlitteratur i et smukt værk. Til alle, der interesserer sig for nordisk historie og litteratur. Egner sig også til undervisning på mange niveauer og i forskellige sammenhænge.

Oldtidssagaerne kan føres helt tilbage i tiden til omkring 1100-tallet med nordisk sagnstof, der er endnu ældre. Sagaerne foregår i et mytologisk og eventyrligt univers befolket med konger og dronninger, skjoldmøer, vikinger, guder og jætter - beslægtet med folkeeventyrene. Disse første to bind omfatter sagerne om Vølsungerne, Ragnar Lodbrog, Rolf Krake og Skjoldungerne. Peter Brandes har illustreret sagaerne med originale træsnit.

Pragtværk i samlet udgave både mht. omfang og udstyr. Sagaerne tegner et verdensbillede baseret på vikingernes fortællinger og rejser mod det fremmede. Beretningerne er fabulerende og nyfortolket i et kongenialt, balanceret nutidigt sprog med respekt for de gamle originalteksters særegenhed. Den kompetente indledning og kommentarerne af værkets redaktør, Annette Lassen, giver et fortrinligt indblik i både baggrund, tilblivelse og valg af oversættelsesstil. Brandes' træsnit sætter en mystisk stemning som kunstnerisk parallel til de udgivne græske og romerske myter.

Sagerne er udgivet stykvis og delt over tid, men her for første gang i samlet udgave.


litteratursiden.dk

d. 12. juli 2016

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 12. juli 2016

En nordisk kulturskat bliver nu for første gang tilgængelig i sin helhed i en flydende og velfungerende nyoversættelse. De to første bind af i alt otte er nu udkommet i et ualmindeligt smukt layout il...


Kristeligt dagblad

d. 4. maj 2019

af

af

Bo Hakon Jørgensen (f. 1946)

d. 4. maj 2019


Weekendavisen

d. 3. juni 2016

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 3. juni 2016


Religion

2016, nr. 3

af

af

Finn Stefánsson

2016, nr. 3