Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ole Lund Kirkegaards Kikkebakke Boligby


Beskrivelse


Beboerne i Kikkebakke Boligby er en samling mildt sagt excentriske originaler. Børnene Berta og Freddy skal for eksempel hente et stykke snor eller to søm hos købmanden, så deres far kan kreere sindrige opvaskemaskiner!

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2019

af

af

Bo Knudsen

d. 1. okt. 2019

Tv-julekalenderen "Kikkebakke boligby" kommer nu som sjov og fornøjelig julehøjtlæsningsbog for de 5-8-årige.

Børnene Freddy og Berta bor i huset Kikkebakke med deres opfinderfar, og en mor, der elsker dyr. I huset bor også sure Gniske, fru Vivaldi, der laver spaghetti, og hr. Sommer, der i sin fritid er verdens stærkeste mand. Hertil kommer gadefejeren, købmanden m.fl. Børnenes U-landskalender fra 1977 (genudendt 1985), med manuskript af Ole Lund Kirkegaard, ligger til grund for bogen. En tv-julekalender med dukker som "Jullerup Færgeby" og "Vinterbyøster". Den er ikke tidligere kommet som bog men findes som dvd Kikkebakke boligby.

Hyggelig og charmerende kalenderbog med 24 kapitler. Tekst og illustrationer er tro mod dialog og scenografi fra tv. Det er en meget lidt julet julekalender, men dog med lidt sne i de sidste kapitler og den store, glade jul til slut. Og selv om vi må undvære de kendte skuespilleres stemmer og den blide jazz fra tv, og selv om historien, med over 40 år på bagen, ikke har mobiltelefoner, iPads eller andet nymodens med, så fungerer den med sit småskøre persongalleri og sine gakkede gentagelser. Ét kapitel pr. dag i december er den rette dosering.

Stilen er Ole Lund Kirkegaard, og stemningen er som i tv-forlægget og som de to andre julekalendere "Jullerup Færgeby" og "Vinterbyøster", den sidste ligger på Filmstriben.


litteratursiden.dk

d. 20. okt. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 20. okt. 2019

Bogen er baseret på DR’s julekalender af samme navn fra 1977. Den har ikke været udgivet i bogform før, men foreligger nu som bog med 24 kapitler, som skabt til højtlæsning i julemåneden. Handlingen ...


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 8 (2019)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 72, nr. 8 (2019)