Bøger / faglitteratur / bibliografier

Olie, Israel og modernitet : vestens kulturelle og militære interventioner i Mellemøsten


Beskrivelse


Omhandler Mellemøstens nyere historie med fokus på Israels rolle: Fra ca. første verdenskrig til staten Israels oprettelse, Israel-Palæstina-konflikten og Vestens rolle især i forhold til Mellemøstens olie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2013

af

af

Per Månson

d. 24. jan. 2013

Bogen henvender sig først og frenmmest til forskere og studerende ved universitetsuddannelserne.

Forfatteren har udgivet historiske og lokalhistoriske bøger før, men hverken bogen her eller Google oplyser yderligere om ham. Bogen omhandler Mellemøstens nyere historie med fokus på Israels rolle. Den falder i tre hovedafsnit: Fra ca. første verdenskrig til staten Israels oprettelse. Israel-Palæstina-konflikten. Vestens rolle især i forhold til Mellemøstens olie. Bogen minder i både format og opbygning om et universitetskompendium med mange fodnoter, lange citater på originalsprog (mest engelsk, men også tysk) og få illustrationer, der ofte er lidt utydelige gengivelser fra Wikipedia. Den er meget grundig i sin dokumentation af historien og forholdene samt afdækning af de forskellige interesser og motiver, men den vil næppe kunne bruges af den almindelige opgaveskriver på mellemuddannelserne og den alment interesserede læser. Omfattende litteraturliste.

Mere alment tilgængelige, men i sagens natur også meget mindre detaljerede og grundige, er fx Anders Jerichow: Mellemøstkonflikter - historie og samfund, 2009 og Henrik Wiwe Mortensen: Israel : en stat i Mellemøsten, 2011.

En grundig fremstilling, der både i form og indhold mest henvender sig til studerende og undervisere på de højere læreanstalter.