Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Oliver i oldtiden - jægerstenalderen


Beskrivelse


Femårige Oliver kommer 6000 år tilbage i tiden, da han falder i vandet under et besøg i Naturpark Åmosen. Pludselig er han på en jægerstenalderboplads. Hvordan skal han klare sig der, og hvordan lever de der?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2020

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 6. feb. 2020

Børnehaven skal på tur til Naturpark Åmosen ved Fuglede. Men Oliver falder i vandet, og da han bliver reddet op, er han kommet 6000 år tilbage i tiden. Hvordan skal han klare sig i jægerstenalderen? En lærerig højtlæsningsbog for børn fra 4 år om fortiden.

1. del i serie om Olivers oplevelser i fortiden. Vi følger ham, da han med børnehaven besøger Naturpark Åmosen. Men udflugten tager pludselig en uventet drejning, da Oliver falder i vandet. Han bliver nemlig fisket op af overhovedet på en lille boplads i jægerstenalderen for 6000 år siden. Han vækker forundring, og er også selv først trykket ved situationen, indtil hans nysgerrighed får ham rundt på bopladsen, hvor han ser, hvordan de lever og arbejder. Han bliver især fine venner med flintsmeden, som lærer ham sine teknikker. Under en jagt falder han i vandet igen. Hvad mon der nu sker? Bogen er gennemillustreret med farvelagte tegninger. Bogens forfatter er arkæolog.

En lille bog, som fint formidler faktuel viden om livet i stenalderen, men handlingen er ikke rigtigt spændende, sproget er stift og voksent, og Oliver optræder ret modent af sin alder. Illustrationerne er tegneserieagtige og lidt upersonlige, men de støtter historien. Bogen kan bruges i forbindelse med en udflugt til et lignende sted.

Gaven til guderne handler også om en tidsrejse til fortiden.