Bøger / skønlitteratur til børn

Olivia og Anton


Beskrivelse


Billedbog. Det er dejligt at lege ude om sommeren. Kom med når Olivia og Anton leger i haven, hvor der bygges huler og kravles i træer, og ved vandet, hvor man både kan bade og fiske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 26. mar. 2015

De søde billedbøger om Olivia og Antons oplevelser til hverdag og fest er velegnede til både hjem og institutioner, hvor de kan anvendes til en snak med de 2-4-årige børn om deres egen hverdag.

Katerina Janouchs elskelige Olivia får i disse tre billedbøger selskab af sin bror Anton. Lindman skildrer med farverig og tegneserieagtig streg de to børns oplevelser, der beskrives med korte sætninger i et enkelt sprog. I "Olivia og Anton" præsenteres vi for de to børn og følger deres hverdag, der byder på masser af dejlig sommerleg ved vandet og i haven. I "Olivia og Anton holder fest" bydes vennerne til fest med alt hvad der dertil hører af kage, leg og gaver og i "Olivia og Anton fejrer jul" følger vi børnenes længselsfulde venten og forberedelse af julen. Bøgernes forfatter er svensk, men et dansk barn vil fint kunne se sig selv i bøgernes hverdagsnære hændelser.

De små børn vil med nemhed kunne leve sig ind i Anton og Olivias hyggelige og rare univers. Lindmans sprudlende og detaljerige illustrationer løfter den enkle og børnevenlige tekst med sine glade farver og barnlige tilsnit. Bøgerne er velegnede til sprogstimulering.

Janouchs og Lindmans bøger om Olivia, fx Olivia fra morgen til aften, ligner i både layout og stil og beskriver på samme måde hverdagsnære begivenheder på et niveau som passer godt til de 2-4 årige.